Facianın sorumlularına değil adalet arayana dava

Facianın sorumlularına değil adalet arayana dava

Zincirleme ihmallerle gelen Çorlu’daki tren faciasında 9 yaşındaki oğlu Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel asıl sorumluların ceza almasını isteyen tweetleri için ifadeye çağrıldı. Evlat acısıyla yıkılan bir annenin adalet talebine devletin soruşturmayla cevap vermesi kamuoyu vicdanını yaraladı. 1.5 yıldır işletilmeyen adalet mekanizmasının acılı bir anne için anında devreye girmesine tepki yağdı.

HÜSEYİN İSTEMİL

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasında eşi Hakan ve 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel’in adalet arayışı Giresun’da kızı Rabia Naz için adalet arayan Şaban Vatan gibi sürekli engellendiği gibi bir de haklarında sorşturmalar açılıyor.

20-01/01/mans.png

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü katliamda hayatını kaybeden dokuz yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel hakkında soruşturma başlatıldı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın gerekçesi sosyal medya paylaşımları. Mısra Öz Sel, Twitter hesabından soruşturmayı şu mesajla duyurdu: “Oğlumu iki parça trenin altından aldım diyorum. Bu güne kadar sabırla adil yargı bekledik diyorum. Bugün emniyetten aranıyorum!!! Twitter paylaşımlarım yüzünden Çorlu Başsavcılığı ifadeye çağırıyor beni! Vaz mı geçeceğim bu gösterdiğiniz sopa ile!? Ayıp!!!!” 

MAĞDURA İNSAFSIZCA DAVRANILIYOR: Emniyet Müdürlüğü’nden arandığını ve ifade vermeye çağrıldığını belirten Mısra Öz Sel şehir dışında olduğu için cuma günü ifade vereceğini söyledi. “Çorlu Başsavcılığı asli görevini yapmak yerine bu tür şeylerle uğraşıyor” diyen Sel şöyle konuştu: “Giderim ifademi veririm hiç sorun değil. Öfkeliyim. İlk zamanlar üzgündüm hayal kırıklığı yaşıyordum. Artık hayal kırıklığı yaşamıyorum. Türkiye’deki adalet sisteminin bu olduğunu anladım. Ne yazık ki asli kusurluların ortaya çıkarılıp gerekli cezaların verilmesi, bu tür toplu katliamların yaşanmaması adına bir şey yapılmıyor. Bir şey yapmak, adaleti sağlamak yerine yakınlarını kaybedenlerin ailelerine acımasızca, insafsızca davranıyorlar.” 

DAVAMIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM: “İfade vermek benim için sorun değil. Beni içeriye de atabilirler. Ben oğlumun gittiği günden beri zindanda yaşıyorum. Ben söylediğim tüm sözlerin arkasında duruyorum. Adil bir şekilde yargıyı uygulamalarını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum” diyen acılı anne “Ben 9 yaşında çocuğumu kaybettim. Siyasiler tarafından her türlü hakarete uğruyorlar. Görevlerini yerine getiremedikleri için toplumun gözünde her türlü hakarete maruz kalıyorlar. Ben yüzlerine küfür etsem ne olacak? Ki etmiyorum. Çorlu Başsavcılığı böyle bir şeyi uygun görmüş. Boş işlerle uğraşmaya devam etsinler. Ben davamın peşini bırakmayacağım” diye konuştu.  

BU ASIL BİZE HAKARETTİR: Mısra Öz Sel soruşturma ile ilgili başka bir açıklamasında “Mahkemenin böyle büyük bir katliamda oturup sosyal medyada kim ne demiş, ne yapmış araştırmak veya davada sorumluları aklamak yerine adil bir şekilde sorumluları bizlerin karşısına kıçarıp adaleti sağlamadığı için öfkeliyim. Bir buçuk yıl geçti, yargılanan, tutuklanan veya görevden alınan bir kişi bile yok. Bu davada çok ciddi usulsüzlükler var. Bunlardan bir tanesi de sanık olmaları gereken kişilerin tanık olarak ifadelerinin hakim karşısında değil mübaşir tarafından alınması. Yasımızı bile tutamadığımız böyle bir olayda neyazık ki mahkemelerin üzrimize gelmeleri korku psikolojisi salmaktır, susturmaktır başka bir şey değil. Davadan vazgeçmeyeceğim, gider ifademi veririm. Bu asıl bana ve tüm mağdurlara bir hakarettir, bizi hiçe saymaktır” ilfadelerini kullandı.  

DURUŞMA SONRASI DEDEDEN İSYAN: Öte yandan kazanın son duruşmasında sanıkların tutuklanmaları isteminin reddilmesini isteyen savcıya tepki gösteren Oğuz Arda Sel’in dedesi mahkemeye isyan etmişti: “9 yaşındaki bir çocuğun ikiye bölünmüş halini görsünler ondan sonra karar versinler. Biz yaşamıyoruz. Nerde adalet? Orta sahadan top çevirdiler. Bu ülkede adalet mekanizması işlemiyor. İnsanlar adalet diyor, insanlar ölüyor. Kimse bakmıyor, herkes önüne bakıyor işine bakıyor. Türk halkının itibarı ne olacak beyler, insanlar ölüyor. Cumhurbaşkanım torununu kucağına alıp seviyorsun. Benim torunum iki parçaydı, çuval gibi diktiler! Beni alın zindana atın. Çekin şu pis ellerinizi adaletin üstünden”. Dede daha önce de yine duruşma sonrasında darbedilmişti.

ŞABAN VATAN'A DA SORUŞTURMA VE GÖZALTI

Giresun’un Eynesil İlçesi’nde kızı Rabia Naz’ı şüpheli bir araba kazasında kaybeden Şaban Vatan’ın adalet arayışı da tıpkı Mısra Öz Sel gibi engellerle karşılaşıyor. Baba Vatan, yetkilileri etkin bir soruşturma yörütmediğine ilişkin sosyal medyada eleştirmesi üzerine defalarca savcılığa çağırıldı. Evine baskın düzenlendi, polis araçlarıyla adliyeye götürüldü. Hakkında hakaretten sorşturmalar başlatıldı. Ancak baba Vatan, her seferinde söylediklerinin arkasında olduğunu kızının intihar etmediğini bir aracın çarpması sonucu öldüğünü vurguladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN