Fakirin simiti de lüks oldu! İstanbul'da simite bir zam daha: Fiyatlar resmen ayyuka çıktı

Fakirin simiti de lüks oldu! İstanbul'da simite bir zam daha: Fiyatlar resmen ayyuka çıktı

Herkesin gönül rahatlığıyla alabildiği simit bile artık lüks oldu! İstanbul'da simite bir zam daha geldi, fiyatlar resmen ayyuka çıktı! İşte yeni zamlı simit fiyatı...

Yüksek enflasyon ve ekonomik krizle birlikte vatandaşların mali sıkıntıları devam ederken, temel ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar da bu zorlukları artırıyor.

İSTANBUL'DA SİMİT FİYATI 12 LİRA OLDU

usakta-simit-ve-pideye-zam-f571e25-740x420-1200x675.webp

İstanbul'da ağustos ayında yüzde 33 zamla 10 liraya yükselen simidin fiyatına bir zam daha eklendi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul'daki birçok fırın, simit fiyatını yüzde 20 artırarak 12 liradan satmaya başladı.

Esnaf, maliyet artışlarına dayanamadıklarını ve resmi zam beklemeden fiyatları artırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Simidin ekmek gibi izne tabi olduğunu hatırlatan esnaf, maliyetlerin yüksek olması nedeniyle cezayı göze aldıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN