Falcılar başlarına geleceği göremedi! Ayırma, bağlama, soğutma… Tüm büyüler başlarına sardı

Falcılar başlarına geleceği göremedi! Ayırma, bağlama, soğutma… Tüm büyüler başlarına sardı

Son yıllarda artış gösteren büyülere karşı bakanlıktan büyük önlem geldi. Falcılar bu kez başlarına geleceği önceden göremedi. Ayırma, bağlama, soğutma, aşık etme büyüleri tüm büyücülerin başlarına sardı. Medyumlara bakanlıktan büyük ceza geldi. İşte tüm detaylar…

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, medyumlara karşı önlem aldı. Ayırma, bağlama, soğutma, erkeklik bağlama gibi farklı büyülerle karşımıza çıkan medyumlar için büyük cezalar geldi. İnternet üzerinden gerçekleştirilen büyüler medyumların başına sardı. İşte tüm detaylar…

BAKANLIKTAN BÜYÜK KARARI ÇIKTI

Mart ayında gerçekleştirilen toplantıda büyü bozma ve aşk büyüleri gibi hizmetler sunan falcı, medyum ve astrologlara yönelik reklamlara karşı inceleme başlatan bakanlık cezai işlem kararı aldı.

falci.jpg

Mustafa Harmancı’nın web sitesindeki ifadeler, medyum ve fal tanıtımı olarak değerlendirildi. Sitede büyülerin insanlar arasında veya ilişkilere karşı yapılan Ruhani ve şeytani işlemde olduğu belirtilerek ayırma, bağlama gibi çeşitli büyülerin yanı sıra cin musallatı durumlarının da bu kapsamda yer aldığı aktarıldı.

Bu tür durumların fark edilmesi ile birlikte medyumlarla görüşülmesinin yaygın bir çözüm olduğu dile getirildi. Reklam Mevzuatı kapsamında falcı, medyum ve astrolog hizmetlerinin reklamları yasa dışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları gibi hiçbir şekilde yapılamayacağı vurgulandı. Bakanlıktan bu tarz tanıtımların durdurulması kararı çıktı.

fal-bakmak.jpg

48 SAATTE SONUÇ GARANTİLİ

Medyum İslam ve Manevi Bilge gibi isimler, ‘48 saatte sonuç garantisi’ ve ‘inanç ritüelleri’ gibi Vaatlerle tanıtım yapılan reklamların durdurulması kararına varıldı. Nuri Gürbüzler ve Sedat Demirel de, iş ve şans açma, nazar, dua gibi konularda yaptıkları reklamlar nedeniyle benzer cezalara tabi tutuldular.

Özellikle Demir elim 550.000 TL gibi bir para cezasına çarptırıldığı belirtilirken reklamlarının durdurulmasına da karar verildi. Kurul tarafından gerçekleştirilen değerlendirme kapsamında medyum ve fal tanıtımlarını tüketicilerin batıl inançlarını istismar ettiğine karar verildi. Bu kapsamda reklamların mevzuat gereğince aykırı bulunduğu tespit edilirken yüksek miktarda para cezası ve durdurma kararı verildiğine değinildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN