Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu

Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu

Ankara Adliyesi önünde toplanan, çok sayıda avukat ve sivil toplum kuruluşları gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Fatih Altaylı, başkentte pazar günü Gazze için bir araya gelen on binlerce kişiye hakaret ederek "Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler. Bizim evladımızın Gazze’dekiler kadar değeri yok mu?" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Adliyesi önünde toplanan, Ankara 2 No'lu Baro üyesi avukatlar, Memur-Sen, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri Fatih Altaylı hakkında savcılığa suç duyurusu dilekçesini vermeden önce konuyla ilgili açıklama yaptı. Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif "Biz o gün Irak'ın kuzeyi ve Pençe Kilit harekatı bölgesinde hayatını kaybeden şühedamız için, yarım asırdır topraklarını savunan Filistinli şehitler için yürüdük. İstiklal Marşımızı okuduk, terörü lanetledik, şehitlerimiz için dualar ettik. Hiç kimse gazeteciliğin arkasına sığınarak Türk milletini birbirine düşürmeye çalışamaz." ifadelerini kullandı.

"GAZETECİLĞİN ARKASINA SIĞINARAK..."

Hafif İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de bir katliam yaptığını, İsrailli yetkililer hakkında baro olarak hem savcılığa hem de Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurduklarını hatırlattı.

'BUNU SİNEYEÇEKECEK DEĞİLİZ'

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, Altaylı'nın mitinge katılanlar hakkında sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu söyleyerek "Bunu asla sineye çekecek değiliz. STK olarak üyelerimizle suç duyurusunda bulunacağız. Hukuk önünde kesinlikle hesabı suç duyurusunun gerekçesi oldu. Hakkımızı arayacağız. Biz İsrail'e destek çıkmaya çalışan, şehitlerimiz üzerinden hassasiyet gösteriyormuş gibi olanların farkındayız. İsrail'e sponsor olan tüm ürünleri tüm firmaları boykot etmeye devam edeceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından Altaylı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Türk milletini aşağılama" suçlarından hazırlanan suç duyurusu dilekçeleri savcılığa verildi.

FATİH ALTAYLI NE DEMİŞTİ?

Fatih Altaylı, başkentte pazar günü Gazze için bir araya gelen on binlerce kişiye “Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler. Bizim evladımızın Gazze’dekiler kadar değeri yok mu?” sözleri ile hakaret etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN