Fatih Altaylı vatandaşı uyardı: Piyasa karışacak, iyi niyetli olanlar kazıklanacak! O sistem cinlik çıkaracak diyerek duyurdu

Fatih Altaylı vatandaşı uyardı: Piyasa karışacak, iyi niyetli olanlar kazıklanacak! O sistem cinlik çıkaracak diyerek duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Vergi ve tapu konusu hakkında atacağı adımlarla alakalı açıklamalarda bulunan Fatih Altaylı resmen vatandaşı uyardı. “Piyasa karışacak iyi niyetli olanlar kazıklanacak” diyerek düşüncelerini aktardı. İşte detaylar…

Yeni dönemin en çok konuşulan bakanları arasında yer alan hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde yüzde 25 kiraz zammı sınırının kalkacağına ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Lakin söz konusu bu durumun gerçek olmadığı söylenmişti. Bu gelişmelerin ardından Şimşek’in 2024 yılı zamlarından önce tapu harçları konusunda yeni bir adım atacağı, ikinci ve üçüncü evini alanlardan daha yüksek vergiler alınacağı kararlarını aldı ortaya çıktı. Gazeteci Fatih Altaylı ise Bakan Şimşek’in kafasındaki emlak vergisi ve tapu harcı standardına ilişkin kendi YouTube kanalında bazı açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-17.jpg

“İYİ NİYETLİLER KAZIKLANACAK”

Mynet'te yer alan habere göre, Gazeteci Fatih Altaylı, kendi YouTube kanalında gündemi değerlendiren bazı açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Mehmet Şimşek’in yeni planları arasında yer alan emlak vergisi ve tapu harcı standardına ilişkin fikirlerini beyan eden Altaylı, yeni emlak vergisi sisteminin bir başka cinleri ortaya çıkaracağını ifade ederek piyasanın karışacağını ve iyi niyetli olanların kazıklanacağını açıkladı.

yeni-proje-18.jpg

Gazeteci Altaylı, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Mehmet Şimşek'in bir iletişim sorunu var, daha doğrusu Hazine ve Maliye Bakanlığının iletişim sorunu var. Açıklamalar doğru şekilde yapılmıyor. Hafize Gaye Erkan faciasında bunu yaşadık. Bakan Şimşek'in söylediği tam da bakanın söylediği değilmiş. Gazeteci Rahim Ak'tan anlıyoruz. Rahim Ak aynı zamanda Vergi Konseyi üyesi. Hangi vergi nasıl olacak buradaki tartışmalar orada yapılıyor. Fena işler de çıkarmıyorlar. Rahim Ak şunu yazdı, 'Emlak vergilerinin artması söz konusu değil.”

yeni-proje-3-001.jpg

“TAPU HARÇLARINA ZAM GELİYOR”

Altaylı, “Olan şu, tapu harçlarına zam geliyor! Binde dört olan tapu harcının binde ikisi malı alandan diğeri malı satandan alınıyor. İkinci konutu alıyorsanız tapu harcınız binde 8 olacak. Üçüncü evi alıyorsanız tapu harcınız binde 16 olacak.

Bu satıcıdan ve alıcıdan eşit oranda alınacak bir vergi olduğu için kafa karışıklığı yaşanacak. Ben evi satanım, üçüncü evi alana sattığımda neden daha fazla vergi ödeyeyim. Bunlar başka cinlikleri çıkaracak. Piyasayı karıştıracaklar. İyi niyetli olanlar kazıklanacak. Vergiden kaçmak için uğraşanların hile yolları bulmasına zemin hazırlayabilir” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN