Faydasını duysanız pazar pazar bunu ararsınız! Asyalılar her gün ekmek gibi yiyor: Türkiye’de ise adını bile bilen yok

Faydasını duysanız pazar pazar bunu ararsınız! Asyalılar her gün ekmek gibi yiyor: Türkiye’de ise adını bile bilen yok

Japonlar tarafından çok fazla tüketilen o meyvenin faydaları yeni ortaya çıktı. Öyle ki faydasını duysanız pazar pazar bunu ararsınız. İşte, Asya’da çok fazla tüketilen ancak Türkiye’de birçok kişinin adını bile bilmediği o mucizevi meyve…

Türkiye’de tropikal meyveler genelde çok fazla tüketilmiyor. Ancak bu meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Asya’da tüketilen bir tropikal meyve var ki onun sağlık üzerindeki etkisini duyan hemen aramaya koşacak.

JAPONLAR YILLARDIR TÜKETİYOR

Japonların uzun yaşamlarının sırrının gizli olduğu meyve belli oldu. Uzun yaşamı desteklediği bilinen yılan meyvesi, son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Üstelik bu meyvenin Türkiye’de yetiştirildiği de yeni öğrenildi.

Görüntüsüyle dikkat çeken bu meyve, tadıyla da yiyenlerin damaklarını şenlendiriyor. Japonların neredeyse her gün tükettiği meyvenin hafızayı güçlendirdiğine inanılmaktadır.

yilan-meyvesi-1.jpg

YILAN MEYVESİ FAYDALARI NELERDİR?

  • Beyin sağlığı ve gelişimi bakımından oldukça etkilidir
  • Potasyum ve pektin bakımından zengindir
  • İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara karşı koruma sağlar
  • Lif özelliğiyle sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif çalışmasını sağlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN