Faylardaki enerji harekete geçti! Deprem uzmanları iki il için kritik uyarı: 6'nın üzerinde deprem olabilir

Faylardaki enerji harekete geçti! Deprem uzmanları iki il için kritik uyarı: 6'nın üzerinde deprem olabilir

Deprem kuşağında yer alan Türkiye için uzmanlardan uyarılar geliyor. O bölgeyi işaret eden uzmanlar faydaki enerjinin harekete geçtiğini söyledi. Özellikle o iki il için yapılan kritik uyarıda 6 üzeri deprem bekleniyor. İşte deprem beklenen bölge...

Ülke gündeminde yer alan deprem konusunda uzmanlardan hazırlıklı olun uyarısı geldi. O iki il için gelen kritik uyarıda 6 ve üzeri büyüklükte deprem beklentisi paylaşıldı. O bölgeye transfer olan enerji tehlike saçıyor...

O İKİ KENTE KRİTİK UYARI

Deprem gerçeği konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Orhan Kavak, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlattı. Fay hatlarının sıkışması halinde de depremler olabileceğini söyleyerek, Doğu Anadolu Fay Hattı'nı işaret etti. Özellikle o iki kente dikkat çeken uzman isim, fay hattının enerji biriktirdiği kısımda olduğunu hatırlattı.

11309526.webp

6 ÜZERİ DEPREM BEKLENİYOR

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından Bingöl'e doğru bir enerji transferi gerçekleştiğini duyurdu. Bingöl'e transfer olan enerjinin ardından 6 üzeri deprem beklentisini duyurdu. Ne zaman ve ne büyüklükte olacağı tespit edilemeyen depremler için, sıkışmalar olduğunu ve enerji transferine sık sık vurguda bulundu.

Önlemlerin alınması ve binaların uygun tekniklerle yapılmasının kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Yapıların sağlam olması, etkiyi minimum seviyeye düşürürken, her dakika her saniye depreme hazır olunması gerektiğinin altını çizdi.

turkiye-deprem-risk-haritasi-diri-f-mllj.jpg

EN RİSKLİ BÖLÜM

Prof. Dr. Ercan Aksoy, Bingöl kadar risk taşıyan bir diğer ilimizin Elazığ'nın kuzey doğusu olduğunu belirtti. Fay hatları hakkında bilgilendiren bir açıklama yapan Aksoy, Tunceli ve Bingöl'ün iki fay hattı arasında kalmasıyla riskin büyüdüğü belirtiliyor.

Doğu Anadolu Fay hattında en riskli bölümün Gökdere ile Bingöl arası olduğunu söyleyerek, "Çünkü uzun zamandan beri deprem üretmemiş, bu da bize yakın gelecekte deprem üretme potansiyelinin varlığını gösteriyor. Bölge için risk oluşturan bir diğer fay segmenti Yedisu. Kuzey Anadolu Fay Zonu, 1939'da Erzincan depreminde Erzincan'dan başlayıp batıya doğru kırıldı. 1992'de meydana gelen depremde de Erzincan'dan Yedisu'ya kadar olan bölüm kırıldı. Dolayısıyla Yedisu segmenti diye adlandırılan bölüm üzerinde uzun zamandır ki; o bölge için 230 yıl kadar bir deprem tekrarlanma aralığı belirlenmişti, bu aşıldığından dolayı bu fay segmentinin de risk taşıdığını söyleyebiliriz." ifadeleriyle açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN