Felaket bu kez Çarşamba’dan geliyor! Marmara’nın illeri yandı… kaçacak delik arayacaksınız

Felaket bu kez Çarşamba’dan geliyor! Marmara’nın illeri yandı… kaçacak delik arayacaksınız

Ağustos ayının en sıcak günleri adeta canımızı okudu. Afrika ve Basra sıcakları ülkenin dört bir yanına yayılırken, Meteorolojik kaynaklardan aktarılan bilgilere göre hava Çarşamba günü renk değiştiriyor. Marmara illeri için asıl film şimdi başlıyor…Kaçacak delik arayacağız...

Ülkemiz için bu yaz mevsimi rekor sıcaklıkların ölçüldüğü bir sene oldu. Son zamanların en yüksek sıcaklarıyla boğuşan Türkiye, bir yandan yükselen nem, bir yandan orman yangınlarıyla boğuşuyor. Birçok ilde yükselen nem ve sıcaklıktan dolayı evlerde gece uyku uyunmuyor. Birçok bölgemizde sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2023 yaz mevsimi tüm hızıyla devam ediyor. Bu yaz döneminde çoğu il ve ilçemizde rekor sıcaklıklar ölçüldü.

yuksek-sicaklik-1625933-1.jpg

YENİ SICAK HAVA DALGASI YOLDA

Son günlerde ülke genelinde aşırı sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. 30 Ağustos Çarşamba günü aşırı sıcaklar Marmara bölgesindeki illerimiz Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce'de etkili olmaya başlayacak. Sıcak hava koşullarının insan sağlığına etkileri de göz ardı edilemez. Uzun süre güneş altında kalmak, sıcak çarpması riskini artırabilir. Bu nedenle uzmanlar, dışarıda uzun süre vakit geçirmekten kaçınılması ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor. Ayrıca, yaşlılar, çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireylerin aşırı sıcaklara karşı daha duyarlı oldukları da unutulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN