Felaket il il geliyor! Uzmanlar uyardı: Bu sefer çok kuvvetli olacak

Felaket il il geliyor! Uzmanlar uyardı: Bu sefer çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son hava durumu değerlendirmesinde birçok il için alarm verildi. Sağanak yağışın neredeyse tüm yurdu etkisi altına alacağını aktaran Meteoroloji, yağışların kuvvetini artıracağı bilgisini verdi. İşte, illere göre güncel hava durumu detayları...

Temmuz ayından itibaren tüm yurdu etkisi altına alan hava sıcaklıklarının ne zaman biteceği milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Beklenen haber ise bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

MGM'nin yaptığı son değerlendirmelerde, Akdeniz ve Doğu Karadeniz'le Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi.

Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye, Batı Kahramanmaraş, Kayseri'nin güney ve doğusuyla Sivas'ın güneybatısı ve Elazığ bölgelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

s-h2-ic.jpg

SICAKLIK 6 DERECE DÜŞECEK

Sıcaklıkların iç ve güney bölgelerde 3-6 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise kayda değer bir değişikliğin yaşanmayacağı ön görülüyor. Genel olarak kuzey, yurdun güney bölgelerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara ara orta kuvvette rüzgarın olması tahmin ediliyor.

Yağışlar; Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Kayseri'nin güney ve doğusuyla Sivas'ın güneybatısı ve Elazığ bölgelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 KG/M2) olması bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN