Fenomen öğretmenler şimdi yandı! Öğrenciden izinsiz bunu yapana ceza geliyor: Maaşınızdan bile olabilirsiniz

Fenomen öğretmenler şimdi yandı! Öğrenciden izinsiz bunu yapana ceza geliyor: Maaşınızdan bile olabilirsiniz

Fenomen öğretmenlerin başı şimdi yanacak! Öğrenciden izinsiz olarak bunu yapana ceza gelecek! Öğretmenler maaşlarından bile olabilir...

Önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) öğretmenlere yönelik şiddet ve disiplin kurallarını yeniden düzenleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı gündeme gelecek. Sabah'ın haberine göre bu taslak, sadece öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına değil, aynı zamanda disiplin kurallarına da odaklanıyor.

KINAMA CEZASI GETİRİLİYOR

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları ne zaman? İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri...

Yeni düzenlemeye göre, velilerden izinsiz olarak öğrencilerin fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşan öğretmenlere kınama cezası uygulanacak. Son yıllarda, fenomen haline gelen bazı öğretmenlerin, öğrencilerin fotoğraflarını izinsiz paylaşması yaygın bir sorun haline geldi. Bu durumu önlemek amacıyla, öğretmenlere sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak bir kınama cezası verilecek. Uzmanlar, velilerden izin almadan öğrencilerin fotoğraflarını paylaşmanın bir tür istismar olduğunu belirtiyor.

MAAŞ KESİNTİSİ CEZASI

Öğretmenlerin ara tatil seminerleri online mı olacak? Nisan ayı öğretmen seminer tarihleri 2022 - Eğitim Haberleri

Taslakta ayrıca, olumsuz davranışlar sergileyen, hakaret eden ve argo konuşan öğretmenlere de aylıktan kesme cezası getirilmesi öngörülüyor. Bu ceza, “Öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hâl ve hareketlerde bulunmak, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranmak, öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapmak” gibi durumlar için uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN