Fetullah Gülen'in yeğeni tahliyesini istedi

Fetullah Gülen'in yeğeni tahliyesini istedi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in yargılanmasına devam edildi. Selahaddin Gülen, '212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim' diyerek tahliyesini istedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni olan ve MİT'in operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Selahaddin Gülen hakim karşısına çıktı. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Gülen ile avukatı salonda hazır bulundu.

22 YIL 6 AYA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Gülen, savcılık ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek örgüt ve örgüt elebaşı hakkında detaylı bilgiler vermişti. Selahaddin Gülen hakkında hazırlanan iddianamede ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

"KENYA’YA EVLENMEK İÇİN GİTTİM"

MİT tarafından Kenya’da yakalandığı hatırlatılan Gülen, yaptığı savunmasında “İlk ifademde 212 kişinin ismini verdim. Soruşturma aşamasında da örgüte dair bildiklerimi samimi şekilde itiraf ettim. Kenya’ya evlenmek için gittim. Eşim Türk vatandaşıdır. Kenya’da 6-7 ay kaldım ve beni oradan Türkiye’ye getirdiler. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” dedi. Sanığın beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Selahaddin Gülen’in tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 22 Mart tarihine erteledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN