Fındık ticaretiyle uğraşan kardeşler kurdu! Amerika ve Avrupa'ya tonlarla satıyorlar, şimdi iki ülke daha sıraya girdi

Fındık ticaretiyle uğraşan kardeşler kurdu! Amerika ve Avrupa'ya tonlarla satıyorlar, şimdi iki ülke daha sıraya girdi

Fındık ticaretiyle uğraşan kız kardeşler kollar sıvadı! Kendi işlerini kurdu: Şimdi ise Amerika ve Avrupa'ya tonlarla satıyorlar! İki ülke daha sıraya girdi...

Ekonomist Dergisi, Garanti BBVA ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda bu yılın kazananları belli oldu. Bu prestijli yarışmada, Fındık Ocağı girişimiyle Seyyare Sungur ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü.

2015 YILINDA KURDU

2015 yılında Seyyare Sungur ve kız kardeşleri tarafından kurulan Fındık Ocağı, fındık tarımı ve ticaretiyle uğraşan bir aile işletmesi olarak faaliyete geçti. Fındığı katma değerli ürünlere dönüştürmek amacıyla çikolata ve fındık ezmesi üretimine başlayan Fındık Ocağı, bölgedeki kadın üreticilerle iş birliği yaparak hem üretimi artırıyor hem de kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlıyor.

Fındığın kahraman kadınları - Son Dakika Cumhuriyet Cumartesi Haberleri | Cumhuriyet

AYLIK 10 TON FINDIK İHRAÇ EDİYOR

Seyyare Sungur, Fındık Ocağı ile işlediği fındığı çeşitlendirerek yurtiçi ve yurtdışındaki birçok pazarda satışa sunuyor. Yıllık 120 ton fındık işleyip satan işletme, Amerika, Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne aylık yaklaşık 10 ton ürün ihraç ediyor. Sungur, yakın gelecekte Rusya ve Güney Kore pazarlarına da girmeyi planlıyor.

Fındık Ocağı, yeni bir çikolata üretim tesisi kurma hazırlığında. Seyyare Sungur, bu tesisin bin 200 metrekarelik bir alana inşa edileceğini ve yaklaşık iki milyon dolarlık bir yatırım gerektirdiğini belirtti. Günlük bir ton çikolata işleme kapasitesine sahip olacak bu tesis, bölgenin fındık başta olmak üzere çeşitli ürünlerini kullanarak farklı spesiyallerde çikolata üretmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN