Fırat Nehri’nin kıyısından sofralara uzanıyor! Ramazanda bunu içmeden oruç açılmıyor: Günde 300 litre birden üretiliyor

Fırat Nehri’nin kıyısından sofralara uzanıyor! Ramazanda bunu içmeden oruç açılmıyor: Günde 300 litre birden üretiliyor

Fırat Nehri’nin kıyısında yetişen ve Gaziantep’te üretilen meyan şerbeti, ramazan ayında da bölge halkının vazgeçilmezi oluyor. Öyle ki kentte, ramazanda bunu içmeden oruç açılmıyor. İşte, poşeti 25 liradan litrelerce satılan meyan şurubu…

Türkiye gastronomisi için önemli bir yeri olan Gaziantep, meyan şerbetiyle ramazan ayında da ilgi görmeye devam ediyor. Şehirde, poşet ya da şişe içinde satışı yapılan meyan şerbeti, üretimi yapılan bölgelerde vatandaş tarafından litrelerce alınıyor.

meyan-surubu-1.jpg

2 LİTRESİ YALNIZCA 25 LİRA

Kentin ara sokaklarında seyyar satıcılar ve dükkanlarda esnaf tarafından satışı yapılan meyan şerbetinin, 2 litresi yalnızca 25 liraya satılıyor. Neredeyse 50 yılını şerbet işine adamış olan Mehmet Yılmaz, meyan şerbetinin ramazanda da yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek, iftar sofralarının vazgeçilmezi olduğunu aktardı.

meyan-surubu-3.jpg

GÜNDE 300 LİTRE ÜRETİM YAPIYORLAR

Meyan şerbetinin yapılış aşamasıyla ilgili bilgi veren Yılmaz, "Meyan kökünü tarçın, karabiber ve biraz su ekleyerek yoğuruyoruz. Bir saat bekledikten sonra su ile karıştırılan meyan şerbetini poşetlere koyup tüketicilere sunuyoruz. Şu anda günlük 300 litre meyan şerbeti üretiyoruz" dedi.

meyan-surubu-2.jpg

Meyan şerbetinin poşetini 25 liradan sattıklarını da söyleyen Yılmaz, "Vazgeçilmez içeceğimizdir. Ramazan ayını iple çekiyoruz. Geçmişten gelen bir içeceğimiz. Faydalı bir içecek. İçmeyenlere tavsiye ederim. İftar sofralarında olmazsa olmazlarımızdan” ifadelerine yer verdi.

meyan-surubu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN