Forbes en zengin milyarderleri açıkladı! Listede cumhurbaşkanının damadı da var: İşte o 27 Türk

Forbes en zengin milyarderleri açıkladı! Listede cumhurbaşkanının damadı da var: İşte o 27 Türk

Forbes tarafından 2024’ün en zengin isimleri açıklandı. Listede cumhurbaşkanının damadının olması da dikkat çekti. İşte, Türkiye’nin en zengin 27 ismi…

Dünyaca ünlü Forbes dergisi bugün web sitesinden dünyanın en zengin isimlerini paylaştı. Listeye Türkiye’den de 23 erkek ve 4 kadın girdi. Peki, Türkiye’nin en zengin isimleri kimler oldu? İşte cevabı…

2024 YILINDA TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İSİMLERİ

Forbes tarafından yayımlanan listeye göre Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, Türkiye’nin dolar milyarderleri listesinde ilk sıraya yerleşti. Ülker’in servetinin 1 yıl içinde 19 milyar dolar gerileyerek 5 milyar dolar olarak kaydedildiği aktarıldı. İkinci sırada ise 3,7 milyar dolar serveti ile İpek Kıraç yer alırken, üçüncü sıraya 3,6 milyar dolar ile Semahat Sevim Arsel yerleşti. Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Cemil Kazancı 3,3 milyar dolarlık servetiyle dördüncü sırada kendine yer buldu. Mustafa Rahmi Koç ise 3,2 dolarla beşinci oldu. Türk zenginleri dünya sıralamasında Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker dünyanın en zengin 615'inci insanı olurken, İpek Kıraç 865, Sevim Arsel 894, Cemil Kazancı 983, Rahmi Koç ise 1031'inci sırada yer aldı.

yeni-proje-2-004.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’la kardeşi Haluk Bayraktar da ilk defa Forbes listesine adını yazdırdı. Baykar Teknoloji patronu 44 yaşındaki Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık serveti ile Türkiye’nin 24’üncü dünyanın ise 2410’uncu en zengin ismi olarak kayda geçti. Selçuk Bayraktar, 2022 yılında Türkiye vergi rekortmeni olmuştu. Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 27'nci dünyanın 2545'inci en zengin ismi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN