Galatasaray Meydanı’ndaki polis bariyerleri 300 hafta sonra kaldırıldı

Galatasaray Meydanı’ndaki polis bariyerleri 300 hafta sonra kaldırıldı

Cumartesi Anneleri’nin, gözaltında kaybedilen yakınları için sürdürdükleri adalet arayışının bininci haftasında Galatasaray Meydanı’nındaki polis bariyerleri kaldırıldı. Bugün meydanda kitlesel eylem bekleniyor.

Cumartesi Anneleri’nin, gözaltında kaybolan yakınları için sürdürdükleri adalet arayışının bininci haftasında Galatasaray Meydanı’nındaki polis bariyerleri kaldırıldı. Bugün meydanda kitlesel eylem yapılacak. Grubun kitlesel katılımla Galatasaray Meydanı'nda eylem yapmasına uzun süredir izin verilmiyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı açıklamayla bu hafta eyleme izin verileceğini söylemişti.

27 Mayıs 1995'ten beri her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybolan yakınlarını arama mücadelelerinin 1000. haftasında yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995’ten bu yana sürdürdükleri adalet mücadelesi, bininci haftasına girdi. Bininci haftasında kitlesel yapılacak eylem nedeniyle, 2018’de polis bariyerleriyle kapatılan Galatasaray Meydanı’nın etrafındaki bariyerler kaldırıldı.

Cumartesi Anneleri’nin 2018’deki 700’üncü hafta eylemine yapılan saldırıda anneler ve hak savunucuları gözaltına alındıktan sonra meydan tamamen bariyerlerle kapatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN