Gayrimenkul devi iflas ediyor! Yüzlerce vatandaş mağdur oldu, onlarca konut yarım kaldı: Duyanlar mahkemelere koşuyor…

Gayrimenkul devi iflas ediyor! Yüzlerce vatandaş mağdur oldu, onlarca konut yarım kaldı: Duyanlar mahkemelere koşuyor…

Yüzlerce vatandaşı mağdur eden ve Türkiye’de birçok ilde faaliyet gösteren gayrimenkul devi o şirket iflasın eşiğine geldi. Onlarca konut yarım kalırken bu haberi duyan vatandaş mahkemeye koştu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ülkemizde birçok ilde faaliyet gösteren CNP Mimarlık firmanın iflas ettiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre yüzlerce vatandaşı mağdur ettiği öne sürülen bu firma geçtiğimiz Eylül ayında konkordato ilan etmişti. 2020 senenin Eylül ayında faaliyete geçen firmanın, Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yayınlanan karara göre konkordato kararı 23 Ocak 2024 tarihine kadar 2 ay süreyle uzatıldı.

yeni-proje-8.jpg

500 BİN LİRA SERMAYEYLE KURULDU

CNP Mimarlık, Kayserili İsmail Canpolat ile Mahmut Özhan tarafından 500 bin lira sermaye ile kuruldu. Söz konusu bu şirket, mimarlık, plan, proje çizimi, tadilat, inşaat ve iskan ruhsat işlemleri, inşaat taahhüt ve müteahhitlik işleri, resmi ve özel inşaat, motorlu taşıt ticareti ile ithalat ve ihracatı, gıda maddelerinin üretimi, toptan ve perakende alım satımı, dağıtım ile ithalat ve ihracatı, otel-motel-tatil yeri-kamping-kafeterya-turistik tesis-otopark-çay bahçesi almak satmak veya kiralamak gibi birçok alanda faaliyet gösteriyordu.

yeni-proje-9.jpg

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Edinilen bilgilere göre söz konusu şirket birçok şehirden 3 ile 6 aylık diğer karşılığı satın aldığı lüks marka araçları satarken çeklerini ise geri ödemedi. Bunların yanı sıra Antalya’nın Muratpaşa, Alanya, Serik, Aksu ilçelerinde yapılan projelerden yüzlerce vatandaşa ev ya da daire sattı lakin bu projeleri tamamlayamadı.

Mağdur olan vatandaşlar çeklerinin karşılıksız çıkması ve projelerinin tamamlanmamasından dolayı mahkemeye başvurarak şikayet taleplerini iletti. Şirketin yetkilileri ise mahkemeden konkordato talebinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN