Gazeteci Faruk Eren ve Furkan Karabay'a beraat

Gazeteci Faruk Eren ve Furkan Karabay'a beraat

Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek iddiasıyla yargılanan gazeteciler Furkan Karabay ve Faruk Eren hakkında beraat kararı verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek iddiasıyla yargılanan Gerçek Gündem Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren ve editör Furkan Karabay'a ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, ikinci duruşmada, MLSA'nın haberine göre, her iki gazeteciye de beraat kararı verdi.

Karabay, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, avukatı Kerem Altıparmak duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma sırasında, gazetecilerin telefon ve bilgisayarlarının kapatılması dikkat çekti. İddia makamının atılı suçlamadan cezalandırılmalarını talep etmesinin ardından, Karabay savunmasında şu ifadeleri kullandı: "Vereceğiniz hiç bir kararın benim için kabul edilen bir değeri yoktur. Zaten açılmamış olması gereken bir davaydı."

BERAAT KARARI

Mahkeme heyeti, Eren ve Karabay hakkında beraat kararı verdi. Faruk Eren hakkındaki beraat kararı oy birliği ile alınırken, Furkan Karabay hakkındaki karar ise mahkeme başkanının oy çokluğu ile verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN