Gazeteci İsmail Saymaz'a 'Gaziosmanpaşa' soruşturması

Gazeteci İsmail Saymaz'a 'Gaziosmanpaşa' soruşturması

Gaziosmanpaşa'da gerçekleşen yerel seçimlerin ardından CHP'nin kazandığı ancak oyların yeniden sayıldığı süreçte, gazeteci İsmail Saymaz'ın yaptığı bir paylaşım nedeniyle kendisine soruşturma başlatıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin kazandığı ancak oyların yeniden sayıldığı İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşananlarla ilgili attığı bir tweet nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nın arbede görüntülerini paylaşmasının ardından, Saymaz, söz konusu tweetinde, "AK Partililer Gaziosmanpaşa’yı vermemek için olay çıkarıyor" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Saymaz'ın bu mesajını alıntılayarak yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek kendisi hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma başlatılmasının ardından Saymaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, hukuki sürecin başladığını belirtti. Saymaz, ifade vermek için savcılığa çağrıldığını ve suçlamaları reddettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN