Gazeteci Orhan Karaveli hayatını kaybetti

Gazeteci Orhan Karaveli hayatını kaybetti

Cumhuriyet, Milliyet, Vatan ve İstanbul gazetelerinde yazan gazeteci Orhan Karaveli, 93 yaşında hayatını kaybetti. Karaveli için, üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden bir mesaj yayımlandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet, Milliyet, Vatan ve İstanbul gazetelerinde yazan gazeteci Orhan Karaveli'nin vefat ettiğini açıkladı.

TGC, 93 yaşında yaşamını yitiren Karaveli'nin ölümüne ilişkin şu mesajı yayımladı:

"Değerli üyemiz Orhan Karaveli’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nin içeriğinin zenginleştirilmesinde büyük katkıları olan Orhan Karaveli’yi hiç unutmayacağız. Gazeteciliğe uzun yıllar başarıyla hizmet veren Orhan Karaveli’nin ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Orhan Karaveli, ünlü şair Nazım Hikmet'le, Rusya'da yaşadığı dönemde röportaj yapmış ve belgeselini hazırlamıştı. Karaveli, TGC üyesi ve Basın Şeref Kartı sahibiydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN