Gaziantepliler yıllardır yiyordu, bir anda meşhur oldu! Turistlerin gözdesi: Zeytinyağıyla yenilince şifa oluyor

Gaziantepliler yıllardır yiyordu, bir anda meşhur oldu! Turistlerin gözdesi: Zeytinyağıyla yenilince şifa oluyor

Gaziantepliler bu lezzeti yıllardır yiyordu, bir anda meşhur oldu! Turistler bu lezzete hayran! Zeytinyağıyla yenilirse şifa veriyor...

Gaziantep'in geleneksel kahvaltı lezzeti olan zahter, son zamanlarda vatandaşlar arasında yoğun ilgi görüyor. Birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen zahter, turistlerin de merakını cezbediyor ve kilosu 200 TL'ye satılıyor.

Gaziantep'in vazgeçilmezi olan kahvaltılık zahter, yerel halkın sofralarında vazgeçilmez bir yere sahip. İçerisinde toz leblebi, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve çeşitli baharatlar bulunan zahterin, birçok hastalığa şifa olduğu iddiasıyla talebi giderek artıyor.

KİLOSU 200 TL'DEN SATILIYOR

zahter-2.jpg

Kahvaltılık zahter satışı yapan aktarcı Mustafa Maraşlı, Gaziantep'e özgü bu lezzeti şu sözlerle tanıttı: "Yeniş şekli ise; bir kaseye zeytin yağı, bir kaseye zahter. İlk olarak Antep’e özgü ekmek önce zeytinyağına daha sonra zahtere banarak yenilir. İçerisinde ise; leblebi tozu, kabak çekirdeği tozu, dövülmüş karpuz çekirdeği, susam, limon tuzu ve bilmediğimiz birkaç baharat daha var. Fiyatı 200 TL’dir. Tura gelen vatandaşlar sıklıkla alıyor. Talep çok fazladır."

Zahter hakkında bilgi veren işletmeci Selami Yanık ise, şunları belirtti: "Zahter, Kilis ve Gaziantep’te tüketilen bir yiyecektir. Genellikle kahvaltıda tercih edilir. Zahter, iştah açıcı bir yiyecektir ve solunum rahatsızlığı çeken hastalara iyi gelmektedir. Yerli ve yabancı turistler zahterin tadını merak ediyor."

ZAHTERİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

zahter-1.jpg

Kahvaltıda zahterin içecek olduğunu zannedenler olabildiğini belirten Yanık, "Ürünü görüp şaşıranlar da oluyor. Tadını çok beğenip talep edenler de. Faydaları ise; bronşite, karaciğerdeki toksinlere ve birçok organa iyi geliyor. Aynı zamanda iştah açıcı özelliği ile de kilo almak isteyen vatandaşların tercihi oluyor" dedi.

Zahterin şifalı etkilerinden faydalanan müşterilerden Mustafa Öztürk, "Zahter, Gaziantep’te meşhur bir yiyecektir. Sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir. Vatandaşlara mutlaka tavsiye ediyorum. Birçok hastalığa iyi geldiği için sıklıkla tüketmeye çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN