Gaziosmanpaşa'da La Casa de Papel soygunu: Hesaba katmadıkları şey cezaevine gönderdi

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2 hırsız ‘La Casa de Papel’ dizisinde olduğu gibi ‘Salvador Dali’ maskesi takarak silahla kuyumcu soymaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinde kuyumcunun önüne gelen hırsızlar kapının kilitli olduğunu hesaba katmayınca planı gerçekleştiremedi. Soruşturma sonucu suç dosyası kabarık olan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.

Gaziosmanpaşa’da, Salvador Dali maskesi takarak Kraliyet Darphanesi’ni ve İspanya Merkez Bankası’nı soyan La Casa de Papel dizisine özenen hırsızlar gündem oldu.

23 Ağustos Çarşamba günü sabah sıralarında General Aldoğan Caddesi'nde meydana gelen olayda, E.B. isimli kuyumcu sabah saatlerinde iş yerini düzenlediği sırada ressam "Salvador Dali" maskesi takan 2 şüpheli içeri girmeye çalıştı.

KUYUMCUNUN KAPISININ KİLİTLİ OLACAĞINI HESABA KATMADILAR

Kilitli olan kapıyı açamayan şüphelilerden biri kaçtıkları sırada kuyumcunun camına doğru ateş etti. İhbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Çevredeki kameraları izleyen ekipler, şüphelilerin olay yerine geldikleri aracın plakasının çalıntı, aracın ise F.A’ya ait olduğu belirlendi. F.A., ifadesinde aracı yeğeni Birkan Kartal’a kullanması için verdiğini söyledi.

YAKALANINCA SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Birkan Kartal (31) düzenlenen operasyonla yakalandı. Birkan Kartal yapılan sorgusunda olayı Mahmut Aslan’la (25) birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti. Mahmut Aslan da düzenlenen baskınla yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda, soygun girişiminde kullandıkları ruhsatsız tabanca ve 3 Salvador Dali maskesi ele geçti.

SUÇ KAYDI KABARIK OLAN 2 HIRSIZ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Birkan Kartal’ın 12, Mahmut Aslan’ın 7 suç kaydı olduğu öğrenildi.

DİZİ FENOMEN OLDU

La Casa de Papel, Álex Pina tarafından oluşturulan İspanya yapımı bir soygun dizisi. Dizi, “Profesör” liderliğindeki ekibin İspanya Kraliyet Darphanesi’ni ve İspanya Merkez Bankası’nı soymasını konu ediniyordu. Dizi kahramanları ünlü İspanyol ressam Salvador Dali maskeleri takıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN