Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, bir binanın taşıyıcı kolonunda çatlak oluştuğu yönündeki ihbar, bölgede paniğe neden oldu. Olay yerine hızla sevk edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi, AFAD ve jandarma ekipleri, riskli olduğu değerlendirilen binalarda güvenlik önlemleri aldı.
Gebze'de yedi katlı bina çöktü: İki kardeşten acı haber, ablaları sağ çıkarıldı
Olay yerinde açıklama yapan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, "Yaklaşık 1 saat önce bir binada kolonda çatlama olması ihbarı geldi 112’mize. O ihbar üzerine hızlı bir şekilde intikal ettik" dedi.
Gebze'de yıkılan bina aynı aileden 4 kişiye mezar olmuştu! Enkazdan geriye anılar kaldı
TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI
Vali Aktaş, tedbir amacıyla ihbarın geldiği bina ile birlikte çevresindeki 3 binadaki toplam 21 dairenin tahliyesinin sağlandığını açıkladı. Tahliye edilen vatandaşlar, olayın kesinliği ve derecesi netleşene kadar Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde misafir edilecek.
Vali Aktaş, sorunun nedenini belirlemek için kapsamlı bir teknik inceleme başlatıldığını kaydetti.
"Teknik inceleme ivedi bir şekilde yapılıyor. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, hem AFAD, hem Büyükşehir ve ilçe belediyemiz ekipleri, üniversiteden oluşturulan heyetle beraber araştırmalarına devam edecekler. Zemin ölçümleri yapılacak, binaların durumları incelenecek."
Vali Aktaş, şu ana kadar tahliye edilen bu binalar dışında, son iki gündür yapılan incelemelerde başka bir benzer riskli duruma rastlanmadığını da sözlerine ekledi. Daha önce aynı bölgede 14 binadan birinin yıkıldığı, birinin ağır hasarlı olduğu ve diğer 12 binanın da mühürlenerek tahliye edildiği hatırlatıldı.



