Gelecek Partili Şahin'den soru önergesi: Milletvekillerine fazla ödenen maaşlar iade edilmeli

Gelecek Partili Şahin'den soru önergesi: Milletvekillerine fazla ödenen maaşlar iade edilmeli

Nisan-mayıs-haziran ayları için 3 aylık maaşları önden ödenen 314 milletvekilinden sadece 4'ü vekillik yapmadıkları ayın paralarını geri verdi. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, TBMM'ye verdiği soru önergesinde; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplandırması üzerine 14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda tekrar görev almayan milletvekillerinin 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki 1,5 aylık dönem için fazladan maaş alıp almadığı konusunda 5 maddelik soru sordu.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, vekillere ödenen fazla maaşlarla ilgili verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Milletvekili maaşları 3 aylık periyotlarla yatırılmaktadır. TBMM 27. Dönem Milletvekillerine de 2023 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı maaşlarının Nisan ayında peşin olarak yatırıldığı, dolayısıyla 14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda tekrar görev almayan milletvekillerinin 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki 1,5 aylık dönem için fazladan maaş aldığı bilgisi kamuoyuna haber olarak yansımıştır. Konunun gerçek olması halinde önceki milletvekillerinin haksız bir kazanç sağlayacağı ve aleni bir kamu zararı oluşacağı aşikardır."

'MİLLETVEKİLLİĞİ MAKAMININ VE TBMM’NİN İTİBARINA ZARAR VERECEK'

Şahin, soru TBMM'ye sunduğu soru önergesine şu sözlerle devam etti: "Bu hususun toplum nezdinde milletvekilliği makamının ve TBMM’nin itibarına zarar vereceği tartışmasızdır. 27. Dönem Milletvekillerine bahsedildiği gibi fazladan maaş ödemesi yapılmış ise ivedi bir şekilde fazla yapılan ödemelerin iadesinin istenmesi için idari ve yasal işlemlerin özenli bir şekilde yürütülmesi önem arz etmektedir."

'OLUŞACAK KAMU ZARARININ KABULÜ MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Şahin, "Önceki dönem milletvekillerine yapılan ‘fazla maaş ödemesi’ iddiasına ilişkin soru önergesi verdik. Oluşacak kamu zararının kabulü mümkün değildir. TBMM bu konuda gerekli adımları atmalıdır. Kamu malı hassasiyeti her zaman önceliğimiz olacak" dedi.

Şahin'in, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sorulmak üzere TBMM'ye sunduğu soru önergesi:

"Milletvekili maaşları 3 aylık periyotlarla yatırılmaktadır. TBMM 27. Dönem Milletvekillerine de 2023 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı maaşlarının Nisan ayında peşin olarak yatırıldığı, dolayısıyla 14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda tekrar görev almayan milletvekillerinin 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki 1,5 aylık dönem için fazladan maaş aldığı bilgisi kamuoyuna haber olarak yansımıştır. Konunun gerçek olması halinde önceki milletvekillerinin haksız bir kazanç sağlayacağı ve aleni bir kamu zararı oluşacağı aşikardır. Bu hususun toplum nezdinde milletvekilliği makamının ve TBMM’nin itibarına zarar vereceği tartışmasızdır. 27. Dönem Milletvekillerine bahsedildiği gibi fazladan maaş ödemesi yapılmış ise ivedi bir şekilde fazla yapılan ödemelerin iadesinin istenmesi için idari ve yasal işlemlerin özenli bir şekilde yürütülmesi önem arz etmektedir."

Bu bağlamda;

1) TBMM 27. Dönem Milletvekillerine son maaşları hangi tarihte ve kaç aylık olarak yatırılmıştır?

2) 27. Dönemin son maaş ödemesinde fazladan ödeme yapılmış olan kaç milletvekili vardır?

3) Fazla maaş ödemesi almış olan milletvekilleri arasında fazla ödemeyi iade yapan kaç milletvekili vardır?

4) 27. Dönem Milletvekillerine ödenen fazladan maaşlar her bir milletvekili için kaç TL’dir ve bu durumun sonucunda oluşan toplam kamu zararı ne kadardır?

5) Bu konuda oluşan kamu zararının giderilmesi için idari ve yasal işlemler yapıldı mı ya da yapılacak mıdır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN