Gelecek Partili Temurci'den torba yasa açıklaması: Uygulamaya son verin

Gelecek Partili Temurci'den torba yasa açıklaması: Uygulamaya son verin

Torba yasa uygulamasını eleştiren Gelecek Partili Selim Temurci, uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtti.

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Dr. Selim Temurci, torba yasa görüşmelerinde kısa çalışma ödeneği, İşsizlik Sigortası Fonu ve emeklilere ilişkin bir dizi değerlendirme yaptı. Temurci, torba yasa uygulamasını eleştirerek, bu uygulamanın yasama faaliyetlerinin kalitesine zarar verdiğini belirtti ve bir gün bu uygulamaya son verilmesini umduğunu ifade etti.

Temurci ayrıca, kısa çalışma ödeneğinden daha fazla sigortalının faydalanması ve Mesleki Yeterlilik Belgesi sahiplerinin kolayca istihdam edilmesi için teşviklerin sürdürülmesini olumlu bulduğunu söyledi. Asgari ücret desteğinin uzatılmasının da olumlu bir gelişme olduğunu belirten Temurci, ancak bu ödemelerin İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yapılmasının ve bu yetkinin 2025'ten sonra bir yıl daha Cumhurbaşkanına verilmesinin doğru olmadığını savundu.

Kısa çalışma ödeneğinin işsizlik artışını engellemede önemli bir rol oynadığını vurgulayan Temurci, pandemi döneminde bu ödeneğin hem işverenler hem de çalışanlar için çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğinin koşullarının iyileştirilmesinin önemine değinerek, işsizler için benzer iyileştirmelerin yapılıp yapılmadığını sordu.

İşsizlik Sigortası Fonu ve bu fonun kullanımıyla ilgili endişelerini dile getiren Temurci, fonun işsizlere ve iş kaybını önleme amacına hizmet ettiğini, ancak fonun işverenler tarafından aşırı kullanıldığını ve bu durumun adaletsizlik yarattığını ifade etti. Temurci, fonun adının "İstihdam Sigorta Fonu" olarak değiştirilmesini önererek, bu tartışmaların önüne geçilmesini savundu.

Emekli maaşlarına da değinen Temurci, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin en düşük ücretlerinin 7.500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmasını olumlu bulduğunu, ancak bu artışın yeterli olmadığını belirtti. TÜİK'in enflasyon verilerine de eleştirilerde bulunan Temurci, gerçek enflasyonun TÜİK'in açıkladığından daha yüksek olduğunu ifade etti.

Son olarak, Türkiye'nin barınma ve sağlıklı gıdaya ulaşım gibi önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve emeklilerin asgari ücret düzeyinde bir maaş alması gerektiğini vurguladı. Temurci, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu kontrol altına almakta başarısız olduğunu eleştirerek, bu sorunların çözülmesinin önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN