Gelecek Partili Ün: Siyasette ahlak olmazsa, ahlaksızlık meşruiyet kazanır!

Gelecek Partili Ün: Siyasette ahlak olmazsa, ahlaksızlık meşruiyet kazanır!

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi adına yaptığı konuşmada, Siyasi Ahlak Yasası'nın çıkarılmamasının ekonomik ve sosyal sorunlara yol açtığını vurguladı. Ün, "Siyasette ahlak olmazsa, ahlaksızlık meşruiyet kazanır" dedi.

Gelecek-Saadet Grubunun "Siyasi Ahlak Yasası’nın çıkarılmamasının ülkemizde yarattığı ekonomik ve sosyal sorunların araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla TBMM’ye sunduğu Meclis Araştırma Önergesi üzerine konuşan Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yasayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"HALK EKONOMİK KRİZİN PENÇESİNDE"

Ün, konuşmasında milletin büyük bir ekonomik krizle boğuştuğunu belirterek, "Bugün milletimiz büyük bir ekonomik krizin pençesinde adeta inim inim inliyor. Emeklilerimiz açlık sınırının altında bir maaşla ölüme terk edilirken, esnafımız ve çiftçimiz zararına iş yapmaya mahkûm ediliyor" dedi.

AHLAKLI SİYASET, GÜÇLÜ TOPLUM

Ün, siyasette ahlakın önemine dikkat çekerek, "Siyasette ahlak olursa ticarette de olur, eğitimde de olur, sağlıkta da olur. Siyasette ahlak olmazsa, siyasi yozlaşma toplumun her katmanına sirayet eder, ahlaksızlık adeta meşruiyet kazanır" ifadelerini kullandı.

2016 YILINDA ENGELLENEN YASA TEKLİFİ

2016 yılında önerilen Siyasi Ahlak Yasası'nın, siyasi nedenlerle engellendiğini hatırlatan Ün, "Siyasi ahlak yasamız olsaydı, milletin hazinesi dar kliklerin çıkarlarına kurban edilmezdi. Norveç, İsveç, Finlandiya gibi ülkelerde olmayan ama bizde sosyo-kültürel bir zemin haline getirilmiş 'böyle gelmiş, böyle gider' anlayışının bertaraf edilmesi istenmiyor" dedi.

ŞEFFAFLIK VE DENETİM EKSİKLİĞİ

Siyasi ahlak yasasının eksikliğinin sonuçlarına değinen Ün, "Siyasi ahlak yasamız olsaydı, arka kapı operasyonlarıyla milyarlarca liralık döviz satışları yapılamaz, halkımızın sırtına 1,2 trilyon yük binmezdi. Eğer siyasi ahlak yasamız olsaydı, yolsuzluk algı endeksinde 115. sıraya gerilemezdik" şeklinde konuştu.

YOLSUZLUK VE DEPREM FELAKETLERİ

Ün, yolsuzlukların ve deprem felaketlerinin, Siyasi Ahlak Yasası'nın olmamasından kaynaklandığını belirterek, "Gelin milletin seçimlerde feryat ederek verdiği mesajı alın, yankı odalarınızdan çıkın, kaybolan yılların telafisi için siyasi ahlak yasasını çıkarın" dedi.

Ün, konuşmasının sonunda, "Siyaset, şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz topraklarda hizmetin aracı olsun, sebepsiz zenginleşmenin aracı olmasın" diyerek, siyasi ahlak yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı ve milletvekillerine çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN