Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri asgari ücretin altında olmamalı

Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin: Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri asgari ücretin altında olmamalı

Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımı gündeme getirdi. Kullanıcılara "Meclis'te gündeme getirmek istediğiniz konular neler?" sorusunu yönelttiğini söyleyen Şahin, en çok emekliler, mülakatlar, öğretmen atamaları, KHK mağduriyetleri, süresiz nafaka ve genel adalet sorunları konularında geri dönüş aldığını belirtti.

Gelecek-Saadet Grubu Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda, sosyal medya hesabından kullanıcılara sorduğu ‘mecliste gündeme getirmek istediğiniz konular neler’ diye tartışmaya açtığı paylaşımını gündeme getirdi.

Şahin, özellikle EYT ve emeklilikte adalet konularında hakkaniyetli düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Memur emeklilerinin, memurlar için yapılan seyyanen zamların kendilerine de uygulanmasını beklediğini ifade etti.

'EMEKLİ MAAŞININ DÜZENLENMESİ BÜYÜK BİR İHTİYAÇTIR'

Şahin, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesinin altına düşmemesi gerektiğini ve bayram ikramiyelerinin de asgari ücretin altında olmaması gerektiğini belirtti.

Osmaniye'de kurbanlık fiyatlarının 270 TL canlı kilogram olduğunu belirten Şahin, 10 bin TL maaş alan bir emeklinin sadece 37 kg kurbanlık alabileceğini, bunun da emeklilerin kurban kesememesi anlamına geldiğini söyledi. Bu tabloya çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Şahin, konuşmasının devamında engelli öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin hakları ile ilgili mevcut prosedürün 3+1 yerine 1+1 olarak yeniden düzenlenmesi, memur öğretmenlerin yüzde 3 kontenjan haklarının geri verilmesi, akademisyen maaşlarına zam yapılması, profesör maaşlarının hakim ve savcı maaşlarına eşitlenmesi, infaz yasasıyla ilgili düzenlemeler gibi taleplerin de kendisine iletildiğini belirtti.

Ayrıca, KİT-taşeron işçiler sorunu, başıboş sokak hayvanları sorunu, PIKTES öğretmenlerinin ataması ve yüksek kira fiyatları gibi konuların da önemli sorunlar arasında olduğunu ifade etti. Şahin, bu konulardaki beklentileri ve talepleri Meclis kürsüsünden dile getirerek, bu sorunların çözülmesi gerektiğini savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN