Gelecekte bu işi yapanlar kazanacak! İŞKUR tarafından geleceğin meslekleri açıklandı: Ne doktor, ne öğretmen...

Gelecekte bu işi yapanlar kazanacak! İŞKUR tarafından geleceğin meslekleri açıklandı: Ne doktor, ne öğretmen...

Gelecekte bu mesleği yapan kişiler kazanacak! İŞKUR tarafından geleceğin meslekleri açıklandı! Listede ne doktor var, ne de öğretmen...

İŞKUR'un 2023 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması sonuçları, Türkiye'nin gelecekteki meslek eğilimlerini ve işgücü ihtiyaçlarını belirlemek adına önemli bir kılavuz niteliğinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından paylaşılan verilere göre, geleceğin mesleklerinin yanı sıra en fazla çalışan temininde güçlük çekilen ve en çok açık iş bulunan meslekler de raporlandı.

En fazla çalışan temininde güçlük çekilen meslekler arasında, makineci (dikiş), garson (servis elemanı), ahşap mobilya imalat ustası, inşaat işçisi, akaryakıt satış danışmanı ve çelik kaynakçısı öne çıkıyor. Bu mesleklerdeki talep, işgücü piyasasındaki dengesizlikleri ve ihtiyaçları gösteriyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ AÇIKLANDI

2025 yılında 50 bin yapay zeka uzmanı istihdamı hedefleniyor

Önümüzdeki 10 yıl içinde parlaması beklenen geleceğin meslekleri ise yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, dil ve konuşma terapisti, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı ve CNC operatörü olarak belirlenmiş durumda. Bu meslekler, teknolojiye ve dijitalleşmeye dayalı sektörlerdeki artan talebi yansıtıyor.

Ayrıca, en çok açık işi bulunan meslekler arasında makineci (dikiş), garson (servis elemanı), satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı ve şoför-yük taşıma gibi meslekler öne çıkıyor.

meslek-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN