Geleneksel yöntemle yaptı marka oldu! Ünü il dışına kadar taştı: Fıstığı Gaziantep'ten, bademi Mardin'den, devlet desteğiyle...

Geleneksel yöntemle yaptı marka oldu! Ünü il dışına kadar taştı: Fıstığı Gaziantep'ten, bademi Mardin'den, devlet desteğiyle...

Geleneksel yöntemlerle hazırladığı o yiyecekleri resmen bir marka haline getirdi. Devlet desteği ile çıktığı bu yolda ciddi bir aşama kat ederken şimdilerde yaptığı ürünlerin ünü il dışına kadar çıktı. İşte detaylar…

Halk TV’de yer alana habere göre, 2001 senesinde gıda mühendisliği bölümünden mezun olan Yeşim Tekin, devlet bankasından kredi desteği alarak hayalleri için büyük bir adım attı. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Tekin, neredeyse 20 yıldır gıda sektöründe olduğunu ve en büyük hayalinin kendi iş yerini açmak olduğunu açıkladı.

KENDİ MARKASINI ÜRETTİ

Hayallerine giden yolda çalışmalarını hız kesmeden sürdüren genç kadın, üniversiteye girdiği yıllardan beri kendi iş yerini açma hayaliyle yol aldı. Çikolata ve şekerleme konusunda geleneksel yöntemler kullanıp bir tesis kurmak istediğini söyleyen ve bu hayalini eşine anlatan Tekin, yaptığı çalışmalar sonucunda yer kabuğunun üst tabakası ve en verimli katmanını anlatan “Sial” akşam markasını oluşturdu.

yeni-proje-23.jpg

Devletin üreten kadınlara yönelik verdiği desteklerden yararlanan girişimci kadın, başından geçen süreci şu cümlelerle anlattı:

"Halkbank'ın verdiği 'Kadın Girişimci Kredisi-Üreten Kadınlar' kredisinden yararlandık. Malzeme mühendisi olan eşimle geleneksel yöntemlerle şekerleme ve çikolata üretimi yapacağımız Çayyolu'ndaki iş yerimizi kurduk. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumunun Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne (WOMEN-UP) hibe için başvurduk. Bir çalışan için bu yıl sonuna kadar verilecek olan hibe desteğinden de faydalandık."

yeni-proje-24.jpg

10 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Ürettiği şekerleme ve çikolatalar da kaliteyle lezzetin ön plana çıkmasını istediğini ve bu yolda çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Tekin, 10 kişiye istihdam sağladığını da belirtti. Öte yandan, "Klasik üretim yöntemlerinin kullanıldığı tesiste, çikolata ve şekerlemelerde glikoz kullanmıyoruz, az miktarda şeker pancarından üretilen şeker kullanıyoruz. Elle yapılan çikolata ve şekerleme üretiminin her aşamasını kontrol ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN