Geliri düşük olana para desteği veriliyor! Bakanlıktan duyuru geldi: Ödemeler nisan ayında yapılacak!

Geliri düşük olana para desteği veriliyor! Bakanlıktan duyuru geldi: Ödemeler nisan ayında yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte destek ödemelerine dair yeni bir gelişme daha yaşandı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan destek ödemelerine dair detayları paylaştı. Vatandaşları bilgilendiren bakanlık tek tek açıkladı. Peki ne kadar destek ödemesi verilecek? İşte tüm detaylar...

DAR GELİRLİ AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelişmelerin aktarıldığı destek ödemelerine dair detaylar paylaşıldı. Dar gelir sahibi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek olan destek ödeme programları ise gündemde yer aldı.

Her ay düzenli olarak yatırılan destek ödemelerinde yeni gelişmeler ve yenileri hayata geçirilmeye devam ediliyor. Nisan ayı ile birlikte destek ödemelerini merak eden vatandaşlar araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından milyonlarca ihtiyaç sahibini ilgilendiren detaylar paylaşıldı.

para-elden-ele-tl.webp

DERYA YANIK'TAN DESTEK AÇIKLAMASI!

Aile Destek Ödemesi kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere yardımlar yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı mart ayı ödemelerinin hak sahibi olan vatandaşlara verilmeye başlandığını duyurdu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen destek ödemesi ile birlikte detayları da paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen desteğin bu ödemede 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olduğunu, toplamda ise 4.4 milyar TL bütçe ayrıldığını belirtti.

asgari-ucret-para.webp

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TUTARLARI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama ile birlikte Aile Destek Programı 2023 kapsamında Mart ayı için ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığı bilgi paylaşıldı.

Aile Destek programı kapsamında destek ödemelerine dair detaylar da paylaşıldı. Aile Destek Programı kapsamında hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre ödemeler değişiklik gösteriyor. Kişi başına düşen desteğe göre verilen ödeme tutarları şu şekilde;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN