‘Gıda Dedektifi’nden bu kez de örtülü reklam skandalı

‘Gıda Dedektifi’nden bu kez de örtülü reklam skandalı

Sosyal medyada "Gıda Dedektifi" olarak bilinen Musa Özsoy, son zamanlarda gıda güvenliği ve tüketici haklarını savunma iddiası altında, bazı firmaların imajlarını zedelemek için yapmış olduğu paylaşımlar gündem olmuştu. Ancak şimdi, sosyal medya hesabından bir şekerleme firmasının ürününü örtülü şekilde tanıtmasıyla yeni bir tartışmanın odağında.

Market ürünleri üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ve gıda mühendisliği eğitimi olmayan Özsoy, bir şekerleme firmasının çilekli draje ürününü övdüğü bir videolu paylaşım yaparak örtülü reklam yapmakla suçlanıyor. Videoda, ürünü aşırı öven ve içeriğinde yer alan maddelere değinmeyen Özsoy, takipçileri tarafından eleştiriliyor. Paylaşımın örtülü değil, aleni bir reklam olduğunu belirten takipçiler, ürünün paketinde yer alan kimyasalların hiçbir şekilde ele alınmamasının yanıltıcı olduğunu ifade ediyor.

PİYASADAN PARA TOPLAMAYA ÇALIŞMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Bu durum, Özsoy'un gıda güvenliği konusundaki duyarlılığı konusunda takipçileri arasında hayal kırıklığına yol açarken, aynı zamanda hesabın ticari amaçlar güttüğüne dair şüpheleri de artırıyor. Özellikle, Gıda Dedektifi hesabının kitle fonlaması yöntemiyle 8 milyon lira toplama hazırlığında olması, bu şüpheleri daha da güçlendiriyor.

patis.jpeg

TAKİPÇİLERİNİN GÜVENİ KALMADI

Özsoy'un gıda üreticilerine yönelik eleştirileriyle bilinirken, kendi tanıttığı ürünlerde bu eleştirel yaklaşımı göstermemesi, güven bunalımına yol açıyor. Bu durum, sosyal medyada gıda güvenliği ve tüketici haklarının savunulmasına yönelik çalışmaların önemini bir kez daha gündeme getiriyor. Örtülü reklamcılık faaliyetlerinin, takipçilerin güvenini sarsabileceği ve gerçek gıda güvenliği savunucularının çalışmalarını zedeleyebileceği konusunda ciddi endişeler uyandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN