'Şaibeli' dedektif şimdi de halka açılmaya çalışıyor

'Şaibeli' dedektif şimdi de halka açılmaya çalışıyor

Gıda Dedektifi olarak bilinen ve manipülatif incelemeleri ile tartışma konusu olan Musa Özsoy, yakın zamanda aynı isimde bir aplikasyon çıkarmıştı. Özsoy'un aplikasyon için kurduğu şirketin değerinin yaklaşık 80 milyon lira olduğu öğrenildi. Uygulamayı bir fonlama platformunda satışa çıkaran ve yatırıma açan Özsoy'a vatandaşlardan "Gıda Dedektifi'nin gerçek yüzü ortaya çıktı." ve "Salebin içindeki şeker miktarından olay nasıl 70 milyon değerlemeye geldi anlamadım." şeklinde tepkiler geldi.

Sosyal medyada gıda sektörüne ilişkin yaptığı tartışmalı inceleme içerikleri ve paylaşımlarıyla bilinen 'Gıda Dedektifi' adlı hesabın sahibi Musa Özsoy, aynı isimli bir telefon aplikasyonu kurmuştu. Özsoy'un şirketinin değerinin yaklaşık 80 milyon TL olduğu öğrenildi.

Uygulamanın oluşturulduğu şirket aynı zamanda popüler bir kitle fonlama platformunda satışa çıkarıldı. Yüzde 10 fonlama ile hedeflenen 8.000.000 TL.

'GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI'

Paylaştığı şaibeli içerikler tartışma konusu olmaya devam ederken Özsoy'un bu 'girişimine' de tepkiler gecikmedi. Vatandaşlar, Özsoy'un işi ticarete döktüğünü söyleyip "Salebin içindeki şeker miktarından olay nasıl 70 milyon değerlemeye geldi anlamadım ama..." ifadelerini kaydetti.

Kamu yararı adıyla varolan uygulamanın fona açılması sonrası 'Gıda Dedektifi'nin gerçek yüzü ortaya çıktı. Aynen insan sağlığı' yorumları yapıldı.

whatsapp-image-2023-11-27-at-16-12-42.jpeg

YÜZDE 40 BEDELSİZ HEDİYE PAY

Tüketiciyi bilgilendirme amacından fonlama platformuna gelinen süreçte yatırımcılara özel birçok kampanya ve hediyeler de sunuluyor. Ön talep başvurusunda bulunan yatırımcılara yüzde 40 bedelsiz hediye pay verilen kampanyalardan, ön talep haricinde yatırım yapan kişilere ise değişik oranlarda kampanyalara kadar birçok fırsat sunularak fon alımı cazip hale getiriliyor.

Ayrıca bin TL ve üzeri yatırım yapan yatırımcılara Gıda Dedektifi Musa Özsoy tarafından imzalanmış kitap hediye edilirken, beş bin TL ve üzeri yatırım yapan yatırımcılarımıza mobil uygulamada ücretsiz özel üyelik hediye veriliyor.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Londra'da yaşayan Musa Özsoy, geçtiğimiz Eylül ayında Ülker firması ile aralarındaki hukuk mücadelesi kapsamında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI: SUÇ İŞLİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu Murat Özsoy'un, hiçbir bilgisi olmadığı gıda sektörüne ilişkin yaptığı paylaşımlar Gıda Mühendisleri Odası'nın da tepkisini çekmişti. GMO'dan yapılan açıklamada, "İçinde çalıştığımız sektör ve ürettiğimiz ürünlere bilgiden ve bilimden uzak, yaşamın gerçeğinden kopuk, donanımsız, etiket beyanatlarının ne anlama geldiğini bilmeden yanlış telaffuz ederek insanların tükettiği gıda ürünlerinin sağlığa zararlı olduğuna dair temelsiz yönlendirmelerle yasalar karşısında aslında suç işlemektedir." denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN