Gıda dedektifinin örtülü reklam cezası aldığı ortaya çıktı

Gıda dedektifinin örtülü reklam cezası aldığı ortaya çıktı

Sosyal medya mecralarında gıda üreticilerini hedef alan ve araştırmaya dayanmayan asılsız iddiaların gerçek dışı olduğu tespit edildi. Son olarak 'gıdadedektifi' isimli hesap Ülker grubunu hedef almış, paylaşım yapan kişinin iddialarının gerçeği yansıtmadığının yanı sıra hesabın sahibinin bir harita mühendisi olduğu belirlenmişti. Gıda dedektifinin örtülü reklam cezası aldığı ortaya çıktı. 'gıdadedektifi'ne 114.326 TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verildi.

Sosyal medya mecralarında gıda güvenliğiyle ilgili gerçek dışı ve spekülatif haberlerde artış yaşandı. Sektörle ve gıda alanıyla ilgisi olmayan bazı kişilerin sansasyonel iddiaları tüketiciyi tedirgin ediyor. Sosyal medyada, gıdadedektifi hesabından yapılan yayınlar da tartışmalara neden oldu. Başta Ülker olmak üzere birçok üreticiyi hedef alan iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Ardından, paylaşım yapan kişinin de gıda sektörüyle ilgisi olmayan bir harita mühendisi olduğu belirlendi.

Ayrıca, örtülü reklam cezası aldığı öğrenilen Gıda dedektifine, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü maddesi ile 77 nci maddesinin (12) numaralı fıkrası uyarınca 114.326 TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesine karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN