Gıda Dedektifi hakkında iki yıla kadar hapis istemi!

Gıda Dedektifi hakkında iki yıla kadar hapis istemi!

Sosyal medyada kendisini Gıda Dedektifi adıyla tanıtan ve hiçbir eğitimi olmamasına rağmen tüketicileri korumak için piyasadaki ürünleri denetlediğini ileri süren Musa Özsoy hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Özsoy’un suçu kasten işlediği ve haksız yere ürünü kötülediği tespit edildi.

HABER MERKEZİ

Sosyal medyadan uzmanlığı olmamasına rağmen gıda firmalarını linç eden ve halka arz yoluyla piyasadan 8 milyon lira toplamaya hazırlanan Gıda Dedektifi isimli Musa Özsoy ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Özsoy hakkında ürün kötülüme suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Yıldız Holding Anonim Şirketi, Özsoy’un çubuk krakerle ilgili paylaşımları üzerine şikayette bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Çubuk kraker ile ilgili yapmış olduğu olumsuz yorumlar üzerine ifadesi alınan Gıda Dedektifi simiyle tanınan Musa Özsoy suçlamaları kabul etmedi.

‘KIRMIZI KATEGORİ İDDİASI' YALAN ÇIKTI

Davaya ilişkin iddianamede “Musa Özsoy un kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde, müşteki şirket aleyhine olarak çubuk kraker isimli ürünün Sağlık Bakanlığınca açıklanan kırmızı kategoride yer alan ürünlerden olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında okul kantinlerinde satışının yasak olduğu ' şeklinde paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Ürünle ilgili söz konusu suçlamanın doğruları yansıtmadığı belirten bilirkişi raporunda, “Gerek Milli Eğitim Bakanlığından gerekse İl Sağlık Müdürlüğünden gelen cevabi yazılarda bu ürünün kırmızı kategoride yer alan ürün olmadığı ve okul kantinlerinde satışına engel bir durumun bulunmadığı yönündedir” denildi.

'ÖZSOY KASTEN SUÇ İŞLEDİ'

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özsoy'un 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa Muhalefet suçundan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Savcılık, Özsoy'un bu suçu kasten işlemesi nedeniyle, yargılama sonunda hapis cezası alması durumunda, TCK'nın 53/1 maddesinde belirtilen hak yoksunluklarının uygulanmasına karar verilmesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN