Piyasadan para toplamaya hazırlanan Gıda Dedektifi şimdi de reklamcılığa soyundu

Piyasadan para toplamaya hazırlanan Gıda Dedektifi şimdi de reklamcılığa soyundu

Vatandaşlardan 8 milyon lira toplamaya hazırlanan sosyal medya hesabı Gıda Dedektifi, şimdi de örtülü reklamcılığa soyundu. Hesabında paylaştığı bir ürünün yanıltıcı bilgiler vermesi takipçilerini isyan ettirdi.

Sosyal medyada adını "Gıda Detektifi" olarak duyuran ve tüketici haklarını savunma iddiasıyla piyasadaki ürünleri denetlediğini belirten Musa Özsoy'un hesabı, son günlerde peş peşe gelen skandallarla gündemde. Gıda mühendisliği eğitimi olmayan Özsoy, marketlerde satılan ürünleri incelediğini iddia ederek itibar suikasti yapmakla suçlanıyor. Şimdi ise bu hesap, organik bebek ürünleri ürettiğini iddia eden bir firmanın ürününü tanıtarak reklamcılığa soyundu.

ÖRTÜLÜ REKLAM YAPIYOR İDDİASI

Gıda Dedektifi'nin, organik bebek ürünleri üreten bir firmanın ürününü tanıttığı paylaşımı sosyal medyada büyük tepki çekti. Paylaşımda, Gıda Dedektifi paylaşımında, ürünün içeriğini oldukça yüzeysel bir şekilde açıkladı: %50 organik tam buğday unu, %25 tereyağı, %20 organik elma suyu konsantresi ve %5 organik yumurta.

Ancak, bu paylaşımın altına takipçilerden gelen tepkiler dikkat çekiciydi. Takipçiler, hesabın örtülü reklam yaptığını ve bunu açıkça ifade etmesi gerektiğini belirtirken, ürünün paketinde bulunması gereken önemli bilgilerin eksikliğine vurgu yaptılar. Üretim tarihi ve son tüketim tarihi gibi temel bilgilerin olmaması, kullanıcılar arasında ürünün pazarlama şekli olarak suçlanmasına neden oldu.

TAKİPÇİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Gıda Dedektifi, gıda içerikleri konusunda hiçbir akademik bilgisi olmamasın rağmen, Türkiye'nin önde gelen gıda üreticilerini sosyal medya üzerinden linç etme tavrıyla biliniyor. Ancak, aynı hassasiyetin kendi tanıtımını yaptığı ürünlerde gösterilmemesi, takipçiler arasında hayal kırıklığı yarattı.

1-012.jpg

PİYASADAN 8 MİLYON LİRA TOPLAMAY HAZIRLANIYORDU

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir diğer bilgi ise Gıda Dedektifi'nin sosyal medya hesabını bir şirkete dönüştürerek kitle fonlaması ile halktan 8 milyon lira para toplamaya hazırlandığıydı. Bu durum, hesabın ticari bir amaç güttüğü şüphelerini beraberinde getirdi.

GÜNVENİLİRLİĞİNİ SORGULATIYOR

Gıda Dedektifi'nin iddialı paylaşımları ve reklamcılığa soyunması, takipçiler arasında büyük bir tartışma yaratmış durumda. Gıda güvenliği ve bilgi eksikliği konularında duyarlılık beklenirken, yapılan paylaşımların tutarsızlığı ve reklam amacı güttüğü iddiaları, hesabın güvenilirliğini sorgulatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN