Gök adeta inleyecek! Meteoroloji'den o iller için korkutan uyarı! Günün ilk saatlerinden itibaren sakın dışarı çıkmayın!

Gök adeta inleyecek! Meteoroloji'den o iller için korkutan uyarı! Günün ilk saatlerinden itibaren sakın dışarı çıkmayın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı illerimiz için uyarı geldi. Meteoroloji, yarın günün ilk saatlerinden itibaren fırtınanın etkili olacağı ve gün boyu ise gök gürültülü sağanak yağış görülecek illeri sıraladı.

Kışın adım adım yaklaşmasıyla hava sıcakları ülke genelinde düşüş göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamada Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde fırtına görüleceği ve Karadeniz'in de fırtınanın yanı sıra kuvvetli yağış alacağı söylendi.

GÜN BOYU FIRTINALI OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın 10.00-19.00 saatleri arasında Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak'ta batı ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

Karadeniz'in batısında ise yarın günün ilk saatlerden sonra, kuzey ve kuzeydoğudan fırtına şeklinde esecek rüzgarın, öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

mrfhdh.jpg

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Yarın Samsun'un doğusu ile Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kuzeyinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların, 1800-2000 metre üzeri kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede 09.00-18.00 saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN