Gören Amazon sanıyor ama burası Türkiye! Manzarasıyla göreni mest ediyor: Üzerinde bulunduğunuz kaya parçası hareket ediyor

Amazon'u andıran güzelliğiyle göreni kendine hayran bırakıyor! Herkesin bilmediği bu güzellik o ilimizde! Üzerinde bulunduğunuz kaya parçası hareket ediyor...

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyünün Aksakal mezrasında yer alan Turna Gölü'ndeki yüzen adalar, bölgenin en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu yüzen adalar, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

DOĞANIN EŞSİZ GÜZELLİKLERİ YÜZEN ADALAR

Turna Gölü üzerinde bulunan yüzen adalar, özellikle ilkbaharda yeşile bürünen görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Üzerinde ağaçlar bulunan bu adalar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Yüzen Adalar Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınmış durumda. Bu sayede, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçilere muhteşem bir deneyim sunuluyor.

ARTAN TURİST SAYISI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sayesinde bölgeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Tur firmalarının bölgeye daha fazla ziyaretçi getirmesi, bu yılın başından itibaren yaklaşık 8 bin 500 ziyaretçinin yüzen adaları ziyaret etmesini sağladı.

Ziyaretçilerin manzaranın tadını daha iyi çıkarabilmesi için hakim noktalara teraslar yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ayrıca piknik alanlarını da düzenleyerek ailelerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturdu. Rüzgarın yönüne göre yer değiştiren yüzen adaların hareket ettiği anlar ise "time-lapse" yöntemiyle dronla görüntülenerek bölgenin eşsiz güzellikleri kayıt altına alındı.

BİNGÖL'ÜN TURİZM CAZİBESİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, Bingöl'ün doğal güzellikler açısından Türkiye'de eşsiz bir zenginliğe sahip olduğunu belirtti. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Bingöl'ün turizminde yüzen adaların başı çektiğini ifade eden Yazar, "Bingöl'e yolu düşüp de yüzen adaların görmeden geçmek gerçekten bir kayıp olur. Doğal şartlar içinde oluşmuş göl, 3 adanın oluştuğu bir güzelliğe bürünmüş. Doğada çok nadir görülen doğal güzelliklerden biri. Tüm dünyada bulunan benzerlerinden farklı olarak bu adaların üzerinde ağaç var. Böyle bir güzelliği var. İnsanlar burayı merak ediyor ve buraya geliyor. Bu ilgi yıldan yıla bir artış gösteriyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının desteğiyle sosyal medya üzerinden bölgenin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Yazar, Bingöl'e ziyaretçi getiren çok sayıda acentenin bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN