Gören inanamadı! Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’de ortaya çıktı! Van Gogh'un eserine bile konu olmuştu… Dehşet büyüklükte

Gören inanamadı! Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’de ortaya çıktı! Van Gogh'un eserine bile konu olmuştu… Dehşet büyüklükte

Türkiye'de onu görenler gözlerine inanamadı. Vincent Van Gogh'un bile eserine konu oldu. Avrupa'nın en büyüğü olarak biliniyor Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yaşamını sürdürüyor. İşte tüm detaylar…

Avrupa'nın en büyük kelebek türü olarak bilinen tavus kelebeği Vincent Van Gogh'un eserinde bile yer aldığı. Gümüşhane'nin Torul ilçesinde ortaya çıkan tavus kelebeğini görenler ise gözlerine İnanamadı. Torul ilçesine bağlı Budak Köyü Falcılı Mahallesi'nde yaşayan Yiğit ailesinin üçüz çocukları doğada gezerken dehşet büyüklükteki bu kelimeyi fark etti.

GÜMÜŞHANE'DE ORTAYA ÇIKTI

Trabzon'dan Budak köyündeki dedelerinin yanına ziyarete giden 300 Kardeşler Asya, Ayla ve Kutay Yiğit, mahallede oyun oynarken gördükleri inanılmaz büyüklükteki kelebek türü ile şaşkına döndü. Avrupa'nın en büyüğü olarak bilinen tavus kelebeğini eve getiren çocuklar hemen ailesine gösterdi.

tavus-kelebegi-001.jpg

Bölgede görülen kelebek türlerine göre çok çok daha büyük olan bu kelebek türü boyutları ile oldukça merak uyandırıyor. Kelebeğin zarar görebileceğini düşünen aile biraz vakit geçirdikten sonra kelebeği doğal yaşamına geri bıraktı.

kelebek-gumushane-001.jpg

VAN GOGH BİLE ONU RESMETTİ

Aile bireylerinin internetten biraz araştırma yapması ile birlikte tavus kelebeğinin Van Gogh tablolarında bile yer aldığını fark etti. Avrupa'nın en büyük kelebek türü olarak bilinen tavus kelebeği 15-18 santimetre büyüklüğüne ulaşıyor.

tavus-kelebegi-van-gogh.jpg

Türkiye'de hemen her yerde görülebilecek bu kelebek türü güve olan, daha çok meyve ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yaygın olarak görülen bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanatlarını açtığını arasındaki genişlik 15 - 18 metreye ulaşan bu kelebek görüntüsü ile herkesi büyülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN