Gören tablo zannediyor, gelen gidemiyor! 1600 metreden kuş bakışı… Mavi ve yeşilin birleştiği nokta!

Doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor hem adıyla hem de tadıyla bambaşka bir atmosfer sunuyor. Havalar ısınmaya başladıkça sezon hız kazanıyor hem yazın hem kışın tadı bambaşka oluyor. Görenin kendini tabloda zannettiği gelinin gidemediği o yer Türkiye'nin saklı cenneti olarak biliniyor.

Türkiye'nin bol yeşillikli şehri Trabzon birbirinden güzel noktalarla görenleri kendine hayran bırakıyor. Yaylaları ile ünlü şehir Hıdırnebi Yaylası ile adından söz ettiriyor. Her yıl çok sayıda daha severim soluklandı bu yayla doğal güzellikleri, geniş bitki örtüsü ve farklı hayvan türleri ile herkesi hayran bırakıyor. Yeşilin ve mavinin birleştiği Hıdırnebi Yaylası bulutların üzerinde muhteşem bir hava sunuyor.

MAVİ VE YEŞİLİN BİRLEŞTİĞİ NOKTA

Trabzon'un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hıdırnebi Yaylası, Akçaabat Belediyesine bağlıdır. Gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak için pek çok farklı çalışma yapılırken yeşilin ve mavinin tonları da her gelene kendine hayran bırakıyor. Yaz aylarında daha çok ziyaretçi alan Yayla, Karadeniz turu programlarının da olmazsa olmazıdır. Yabancı ziyaretçilerde ülkemizin en nadide ve doğa harikası yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası farklı bir atmosfer sunuyor.

hidirnebi-yaylasi.jpg

YEŞİLİN EN OKSİJENLİ HALİ

1998 yılında gerçekleştirilen Yayla Kent Projesi ile birlikte hayata kazandırılan Hıdırnebi Yaylası, birbirinden şık bungalov evlere de ev sahipliği yapıyor. Doğal güzellikleri koruma altına alınmış ve doğaya zarar verilmemiş bu. ziyarete gelen misafirlere de muhteşem bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Yaylada birçok farklı aktivite gerçekleştirebilir farklı noktaları ziyaret edebilirsiniz. Hıdırnebi Yaylasına gelmek isteyenlerin özellikle Temmuz ayında planlama yapması gerekiyor.

hidirnebi.jpg

HIDIRNEBİ YAYLASI’NDA NELER YAPILIR?

Hıdırnebi Yaylası’nda doğa fotoğrafçılığı yapabileceğiniz gibi her yıl düzenlenen şenliklere de katılabilirsiniz. Barbaros Çimeni olarak adlandırılan bölgede her yıl yapılan şenlikler Temmuz ayının 13'ü ile 20'si arasında düzenlenmektedir. Yürü halkı tarafından Orak Yedisi olarak adlandırılan etkinlikler şenliğin en keyifli olduğu vakitler olarak biliniyor.

1.600 metrelik rakımda yer alan yayla yüksekten bir kuş bakışı yapma fırsatı tanıyor. Trabzon şehir merkezi ile Hıdırnebi Yaylası arası 40 kilometreden oluşmakla birlikte Akçaabat ilçe merkezine ise 29 kilometrede yer alıyor.

yayla-hidirnebi.jpg

HIDIRNEBİ YAYLASI’NA NASIL GİDİLİR?

Hıdırnebi Yaylası’na gitmek isteyen kişiler Akçaabat ilçesine ulaşım sağlayarak yaylaya ulaşabilmektedir. Trabzon havalimanına indikten sonra özel araç ile gitmek istediğinizde mesafe ortalama 43 kilometre den oluşuyor. Rize-Artvin Havaalanı ile Yayla arası 150 kilometredir. Özel araçta yaklaşık 2,5 saatlik bir mesafede yer alıyor. Yaylaya ulaşım sağlamak isteyen kişiler araç kiralayabilir ya da turlar ile kolay bir şekilde yaylaya erişim sağlayabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN