Gözaltındaki gazeteci Serdar Akinan'ın dosyasında gizlilik kararı: 'Gazetecilik suç değildir'

Gözaltındaki gazeteci Serdar Akinan'ın dosyasında gizlilik kararı: 'Gazetecilik suç değildir'

İktidara ilişkin videolar paylaşan Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündemde olan gazeteci Serdar Akinan, sabah saatlerinde gözaltına alındığını duyurdu. Akinan'ın dosyasına gizlilik kararı getirildi. Akinan'ın gözaltına alınmasına meslektaşları ve siyasetçilerden ortak tepki yükseldi: "Gazetecilik suç değildir."

Gazeteci Serdar Akinan, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Akinan paylaştığı videoya, “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum” notunu düştü. Akinan, en son iktidara ilişkin videolar paylaşan Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündeme gelmişti.

DOSYADA GİZLİLİK KARARI

Akinan'ın gözaltına alındığını duyurması sonrası nereye götürüldüğüne dair bilgi edinilememesi nedeniyle bir süre belirsizlik yaşandı. Meslektaşları, sosyal medyadan "#SerdarAkinanNerede" hashtagi açarak tepki gösterdi. Diken Ankara Temsilcisi Altan Sancar önce, “Serdar Akinan için karakol arandı ve ‘Böyle bir gözaltı yok’ yanıtı alındı. Jandarma bölgesi diye orası da arandı ve yine aynı yanıt alındı. Kardeşi de Akinan’a ulaşamadıklarını söylüyor” diye yazdı. Sancar, ilerleyen dakikalarda, "Serdar Akinan’ın İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yola çıkarıldığını öğrendik" bilgisini paylaştı.

Serdar Akinan'ın dosyasına öğlene kadar gizlilik kararı getirildi. Akinan, adliyeye sevk edildi.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Serdar Akinan’ın Emniyet sorgusundaki ifadeleri ortaya çıktı. Emniyetteki sorguda Akinan’a rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Muhammed Yakut ile ilgili YouTube kanalında yapmış olduğu yayınları soruldu.

Gazete Pencere’de yer alan habere göre Akinan’a, Yakut’u nereden tanıdığı ve nerede olduğu yönünde sorular soruldu. Akinan, emniyetteki sorgusunda şu beyanlarda bulundu:

“Muhammed Yakut isimli şahsı daha önceden tanımam. Kendisini sosyal medya paylaşımlarından gördüm. İddialarını bir gazeteci olarak araştırma ihtiyacı hissettim.

Yaptığım yayınların başka kişi ve hesaplar üzerinden paylaşılıyor olması benim tasarrufumda olan bir şey değil. Yaptığım yayın yüzbinlerce kişi tarafından seyredildi. Ana haber bültenlerinde ve kanallarından benden bahsedilerek bu konu gündeme getirildi. FETÖ ve operasyon medyaları benim adımla yan yana gelecek son yerdir. Burada dile getirdiğim iddialar açık kaynaklardan okuduğum bilgilerin ve gördüğüm belgelerin sentezidir.”

Ben Özallı yıllarda, çeşitli hükümetler döneminde, darbe ve muhtıra dönemlerinde gazetecilik yapmış biriyim. Maalesef ülkemizde medyanın temel kuralları unutuldu. Biz gazeteciler Anayasa’da belirtildiği üzere özgür, bağımsız kamu adına görev yaparız. Hesap sormak araştırmak soru sormak bizim asli görevimizdir.”

Ülkemiz tarihin en kritik seçimine giderken bu kadar ağır iddiaların dile getirilmesi bu iddiaların sahibinin sorgulanması ve araştırılması bir gazetecinin asli görevidir. Dolayısıyla ben işimi yaptım ve yapmaya devam edeceğim.”

ORTAK TEPKİ: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR!

Akinan'ın gözaltına alınmasına ise tepki yağdı. İşte tepkilerden bazıları:

NE OLMUŞTU?

Akinan, son olarak sosyal medya hesabından iktidara ilişkin videolar paylaşan Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündeme gelmişti. Yakut, o programda 2018 yılında, Giresun’da, 11 yaşındaki Rabia Naz’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili TV programcısı Müge Anlı’nın bilgisi olduğunu iddia etmiş ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin Naz’ın ölümüyle ilgili gerçeklerin üzerini kapattığına dair iddiayı yinelemişti. Müge Anlı’ya seslenen Yakut, “Seçime bir hafta kala çık açıkla. Yoksa seni rezil edeceğim. Seni Serhat Albayrak’la Canikli mi durdurdu başkası mı durdurdu?” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN