Gram altında son dönemeç! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak… İslam Memiş peş peşe duyurdu

Gram altında son dönemeç! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak… İslam Memiş peş peşe duyurdu

Son dönemlerde yaşanan ekonomik dalgalanmaların gölgesinde, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli açıklamalar geldi. Memiş, ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında alınan faiz kararı sonrası altın fiyatlarındaki hareketlenmelere dair öngörülerini paylaştı.

Kapalıçarşı'nın önde gelen isimlerinden olan Memiş, Fed Başkanı Powell'ın en son yaptığı açıklamaların piyasalar üzerinde beklenen etkiyi gösterdiğini ifade etti. Memiş, "Her şey tam da beklediğimiz gibi ilerliyor," şeklinde konuştu.

ONS ALTINDA YENİ SEVİYELER GÜNDEMDE

Uzman, piyasaların altın konusunda son bir alım fırsatı sunduğunu vurgulayarak, "Önümüzdeki hafta altın fiyatlarında yükseliş trendinin başlamasını bekliyorum," dedi. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ons altında yaşanan düşüşe dikkat çeken Memiş, Ağustos sonunda ons altında 1950'nin üzerindeki seviyelerin test edilebileceğini belirtti.

Türkiye'de, TCMB'nin aldığı faiz kararının ardından gram altın fiyatlarında yaşanan düşüş de dikkat çekiyor. Ancak Memiş'e göre, yıl sonuna doğru altın fiyatları yükselişe geçecek.

2-007.jpg

"2000 TL BANDINI AŞABİLİR"

"Altın fiyatlarında kısa vadeli dalgalanmaların olabileceğini unutmamanızı öneriyorum. Ancak panik satışlarından kaçınmalı, uzun vadede sabırlı olmalıyız," diye ekledi. Memiş, ons altının yıl sonuna kadar 2150 ile 2250 dirençlerini kırabileceğini, bu yükselişin desteklenmesi halinde gram altının 2000 lira bandını aşabileceğini öne sürdü.

Uzmanın son önerisiyse yatırımcılara şu şekilde oldu: "Birikiminizi tek bir yatırım aracına koymamanız en doğrusu olacaktır. Altın piyasasında gelecek dönemlerde ciddi yükselişler bekliyorum, ancak her zaman dikkatli ve stratejik hareket etmekte fayda var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN