Gül çiftine diplomatik ayıp

Gül çiftine diplomatik ayıp

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşi ile birlikte diplomatik kurallara uygun olmayan şekilde aranmalarına ilişkin KARAR'a açıklama yaptı.

SEMA KIZILARSLAN

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için eşi Hayrünnisa Gül ile İngiltere’ye gitti. 13 Eylül’de ülkeden çıkış yapan çiftten Hayrünnisa Gül, diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde arandı. Uçağa binerken çantasında bulunan ve içerisinde dolar, euro ile sterlin olan üç zarfın yerinde olmadığını fark eden Gül, durumu İngiltere ve Türk Büyükelçiliği’ne iletti. Olaya ilişkin detayları KARAR’a anlatan Abdullah Gül’ün danışmanı Birol Afşar “Olay, medyada abartılı ve yanlış şekilde yansıtıldı. Bazı internet sitelerinde ‘Polis çantayı çaldı’ gibi spekülasyonlar yapıldı. Süreç takip ediliyor ama şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı” dedi. Oxford İslam Araştırmaları Merkezi ziyaretinin Kraliyet tarafından fonlandığı iddialarını yalanlayan Afşar “Sayın Abdullah Gül, yönetim kurulu üyesi olarak bu toplantıya yıllardır katılıyor ve masrafları kendisi karşılıyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN