Güle oynaya topluyor, hepsi yok satıyor! Tanesi değil kilosu 40 TL: Duyan almaya koşuyor

Güle oynaya topluyor, hepsi yok satıyor! Tanesi değil kilosu 40 TL: Duyan almaya koşuyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa’da hasat başladı. Hava şartlarından dolayı bu yıl erken başlayan hasatta rekolte düşerken, fiyatlar da geçen yıla göre arttı. Bu doğrultuda tanesi değil kilosu 40 TL olan ürün yine de yoğun talep görmeye devam etti…

Ege’nin incisi Hasanağa, kendine has toprakları ve ikliminde lezzet şahanesi enginarıyla her sene ön plana çıkıyor. Geleneksel tarım yöntemleri ile yetiştirilen enginarlar, büyüklükleri ve eşsiz lezzetleri ile ülkemiz için önemli bir yere sahip oluyor.

bursada-enginar-hasadi-1.jpg

Fakat bu sene bölgedeki hava koşullarının belirsiz olması hasadı olumsuz etkiledi. Kış mevsimini tam anlamıyla yaşayamayan bölgede enginar hasadı normale göre erken başladı. Öyle ki Haziran ayının ortasında olmamıza rağmen hasat döneminin sonu geliyor.

bursada-enginar-hasadi-2.jpg

FİYATI GEÇEN YILA GÖRE 2 KAT ARTTI

Hasanağa mahallesi muhtarı Rüstem Kartoğlu, bu sene beklenmedik hava koşullarının enginarı etkilediğini söyledi. Kartoğlu, hasatla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Hava şartlarından dolayı enginar hasadımız erken başlamış oldu. Sonra havalar soğudu ama enginar büyümesi yavaşladı. Bu da rekoltenin düşmesine sebep oldu. Enginar fiyatları ilk çıktığında 50 liradan satıldı ama şu an 35-40 lira arasında satılıyor. Geçen yıl 20 liraya satılan enginarlar 50 lirayı gördü. Fiyatlar bizim için normal. Bizi ancak kurtardı. 40 liradan bile kazancımız az oluyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN