Gültekin Uysal'dan 'Can Atalay' kararına tepki: Suları hariç her yeriniz akıyor

Gültekin Uysal'dan 'Can Atalay' kararına tepki: Suları hariç her yeriniz akıyor

AYM'nin 'hak ihlali' kararına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin TİP Milletvekili Can Atalay'ı tahliye etmemesine tepki gösteren Demokrat Parti lideri Uysal, 'Yeni Anayasa' yapalım diyen iktidara yüklendi. Uysal “TİP Milletvekili Can Atalay üzerinden yürüyen yargı süreci, Türk Adalet Sistemi için bir turnusol testidir. ‘Erdoğan’ın müsaade ettiği kadar hukuk ülkesi’ Hukuk’u çürüten Erdoğan, ‘Yeni Anayasa’ yapacakmış! Şair Eşref’in veciz ifadesiyle ‘suları hariç her yeriniz akıyor'” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada siyasi davalarda mahkemelerin iradesinin olmadığını söyledi.

Uysal mesajında şu ifadeleri kullandı:

“TİP Milletvekili Can Atalay üzerinden yürüyen yargı süreci, Türk Adalet Sistemi için bir turnusol testidir! Anayasa Mahkemesi, oybirliğiyle ‘hak ihlali’ kararı vermesine ve Başkan Zühtü Aslan’ın uyulmadığı takdirde ‘yorum kakafonisi olur’ uyarılarına rağmen ilgili Ağır Ceza Mahkemesi sürüncemede bırakarak hukuksuzluğu uzatma yolunu tercih etmiştir.

'HERKES EŞİTTİR AMA BİRİLERİ DAHA FAZLA EŞİTTİR'

‘Erdoğan’ın müsaade ettiği kadar hukuk ülkesi’ Türkiye’de doğrudan iktidarın talimat ve gözetimi altında yürüyen bu tür siyasi davalarda mahkemelerin iradesi yoktur ve hiçleşmiştir! ‘Herkes eşittir ama birileri daha fazla eşittir’ anlayışının yansıması olarak Türk Yargısı’nın zamana, şartlara ve kişilere göre değişen karar ve uygulamaları Türkiye’nin kamu düzenini tehdit eden en birincil tehlikedir!

Şimdi ‘büyük demokrat ve hukuk devleti sevdalısı’ Hukuk’u çürüten Erdoğan, ‘Yeni Anayasa’ yapacakmış! Şair Eşref’in veciz ifadesiyle ‘suları hariç her yeriniz akıyor!'”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN