Gültekin Uysal'dan deprem bölgesindeki sorunlar üzerinden iktidara tepki: Biz bu 'fiyasko'nun provasını yaptık

Gültekin Uysal'dan deprem bölgesindeki sorunlar üzerinden iktidara tepki: Biz bu 'fiyasko'nun provasını yaptık

İktidara deprem felaketinde yaşanan sorunlar üzerinden yüklenen DP lideri Gültekin Uysal "Bu gibi bir felakette tüm Milli güç unsurlarının sevk edilmesi gerekirdi. Sadece seçime yönelik bir acelecilikle, teknik analizleri, alt yapı çalışmaları adam akıllı yapılmadan bir inşa sürecine girildi. Yıllardır devleti ele geçireceğiz diye uğraşıyorlar; Kızılay'ı ele geçirdiniz de ne oldu? Biz Manavgat'ta, Milas'ta yangınlarda bu 'fiyasko'nun provasını yaptık" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, başta çadır sorunu olmak üzere deprem bölgesinde yaşanan koordinasyonsuzluk ve eksiklikler üzerinden iktidara yüklendi. “Bu gibi bir felakette tüm Milli güç unsurlarının sevk edilmesi gerekirdi” diyen Uysal sadece sandıkta değil hukuk önünde de hesap sorulması gerektiğini belirtti. FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat Programına katılan Uysal, iktidarın orman yangınlarında zafiyet içinde olduğunu vurguladı.

“Biz Manavgat'ta, Milas'ta yangınlarda bu "fiyasko"nun provasını yaptık! O gün orada THK'nin nasıl çökertildiğini, Orman Genel Müdürlüğü'nün böyle bir felakete hazırlık yapmadığını gördük” diyen Uysal “Bu gibi bir felakette tüm Milli güç unsurlarının sevk edilmesi gerekirdi. Bugün deprem bölgesinde kaç insanımızı kaybettiğimize dair şüphelerimiz var” ifadesini kullandı.

'KIZILAY'I ELE GEÇİRDİNİZ DE NE OLDU?'

Sözlerine devam eden Uysal uzmanların uyarılarına rağmen deprem bölgesinde 'acele inşaat' çalışmalarını da eleştirdi. Uysal, “Sadece seçime yönelik bir acelecilikle, teknik analizleri, alt yapı çalışmaları adam akıllı yapılmadan bir inşa sürecine girildi. Yıllardır devleti ele geçireceğiz diye uğraşıyorlar; Kızılay'ı ele geçirdiniz de ne oldu?” diye sordu.

'ERDOĞAN'IN BÜTÜN DERDİ SEÇİM'

Sözlerine devam eden Demokrat Parti lideri “Sayın Erdoğan'ın bütün hesabı; seçim arifesinde böyle bir deprem yaşandı, acaba ben nasıl zarar görmem” değerlendirmesini yaparak ekledi: “'Ne istediniz de vermedik' diyerek neler yaptığını itiraf eden Erdoğan, bu tavrı ile ülkeyi 15 Temmuz'da bir darbe ile burun buruna getirdi. Sonrasında da helallik istedi. Milletimiz affetsin dedi. Sadece sandıkta değil, bunun hesabı hukuk önünde de sorulacak. Görevini yapmayan, hazırlık yapmayan, bu felakete sebep olan kim varsa hesabını vermeli. Milletimiz, kendi kaynaklarını yağmalayanlardan hesap sorulmasını istiyor" dedi.

'ZAFİYETİ İFADE EDER HALE GELDİLER'

Süleyman Soylu'nun yardım açıklamasına da değinen Uysal şöyle devam etti:

“Devletimizi aciz göstermeyin diye caka satıyorlardı, yardım yapılacaksa benim siyasetime akredite kurumlar üzerinden yapılır diyorlardı. Şimdi çay, şeker istiyorlar. Zafiyeti ifade eder hale geldiler. Babaların, annelerin feryadı, en küçük bir mahcubiyet duymayanların omuzundadır. Hiç bir ölçülerinin olmadığını, hedefe gitmek için neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Çaresizliğin fotoğrafı. AKP'nin adaleti "Deniz Feneri" davasında batmıştı. Kendi siyasetlerine zararı olmasın diye o mahkemelere müdahale ettiler.

'BU ÜLKENİN HANGİ VARLIĞI SATILMIŞ; BİLGİMİZ YOK'

Allah'tan ekonomistler, bir de olmasalar vay halimize. Bu ülkenin hangi varlığı nereye ipotek edilmiş, hangi varlığı nereye satılmış; bilgimiz yok. Cumhur İttifakının tek bir hedefi var; Erdoğan'ın iktidarını devam ettirmek. Yargıyı yürütmenin şubesi haline getirerek seçimin güvenliği üzerine gölge düşürme gayretleri var. Ama Milletimizin kuşkusu olmasın; iradeleri sandığa sağlıklı şekilde yansısın diye bütün çalışmalarımızı yapıyoruz.

'İKTİDARI KURTARACAK HİÇ BİR 'DEMOKRATİK' FORMÜL KALMADI'

İktidarın 'giderlerse gitsinler' dediği hekimlerimiz doğduğu topraklarda bir gelecek kuracak. Sağlıkta şiddet son bulacak. Sağlık çalışanları hakkını alacak. Tıp Bayramı da kutlu olacak bu topraklarda, Çocuk Bayramı da, İşçi Bayramı da, Kadınlar Günü de... İktidarı kurtaracak hiç bir 'demokratik' formül kalmadı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN