Güney Amerika’dan Türkiye’ye geldiler! O canlılar Türkiye’de görüldü! Herkes şaşkın... Ana vatanını terk ettiler...

Güney Amerika’dan Türkiye’ye geldiler! O canlılar Türkiye’de görüldü! Herkes şaşkın... Ana vatanını terk ettiler...

Asıl vatanı Güney Amerika olan o canlılar Türkiye’ye geldi! Gören vatandaşlar şaşkın! Herkes o bölgeyi ziyaret etmeye başladı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ekmekle beslediler...

Edirne, Tunca Nehri kıyısında ilginç bir olay meydana geldi. Tunca Nehri’nde su maymunları görüldü. Su maymunları Tunca Nehri ziyaretçilerinin odağı haline geldi.

GÜNEY AMERİKA YERLİSİ SU MAYMUNLARI

20230903aw022112-0.jpg

Su maymunları, Güney Amerika'nın yerlisi olan bu ilginç kemirgenler, Tunca Nehri ve çeltik tarlalarında yaşamlarını sürdürüyorlar. Bulgaristan'daki çiftliklerde kürkleri için yetiştirilen bu hayvanlar, Tunca Nehri'nde karşılaşanlar tarafından büyük bir merakla izlendi. Bazı insanlar su maymunlarını ilk gördüklerinde, onları su samurları veya büyük fareler olarak tanımladı.

Edirne'nin yerlileri ve ziyaretçileri, bu su maymunlarına büyük bir sevgi ve ilgi gösteriyorlar. Bazı insanlar, su maymunlarının kendilerine alıştığını ve onları ekmekle beslediklerini belirttiler. Su maymunlarının, Tunca Nehri'nden çıkıp yaptıkları ilginç hareketler, çevrede bulunan insanlar tarafından merakla izleniyor.

SU MAYMUNLARINA İSİM KONULDU

su-samuru.jpg

Özellikle bir Edirne işletmecisi olan Memduh Sidim, bu su maymunlarına olan ilgisiyle tanınıyor. Su maymunlarına "Cesur" adını veren Sidim, her gün bu hayvanları ekmekle besliyor ve onlarla iletişim kuruyor. Sidim, su maymunlarının sadece kendi sesine geldiğini söyleyerek “Hayvan sevgisi bu olsa gerek. Ördeklerimizi beslerken bir de baktım ki su maymunları var. Her gün su maymunlarını besleyerek kendime alıştırdım. Sesim onlar için etkileyici oldu. Sese yatkın bir hayvan olduğu için musiki bir ses aradığına şahit olduk. Buraya gelen diğer misafirler de sesleniyor ama tepki vermediklerine şahit olduk. Benim sesime zamanla artık alıştılar. Şu an görünen su maymununun ismi Cesur, resmen konuşup tepki veriyor." dedi.

“VERDİĞİM KOMUTLARA GÖRE HAREKET EDİYORLAR”

iceri-1693745199.jpg​​​​​​​

Su maymunlarıyla ilginç bir dostluk kuran Sidim "Diğer su maymunlarının ismi ise İnci ve Tosun, bunların haricinde bir de yavruları var. Edirneli ve Edirne dışından gelen vatandaşlar bu duruma hayran kalıyorlar. Çoğu kişi buradaki su maymunlarını fotoğraflıyor. Su maymunlarını görmek için özelikle gelenler var. Bende gelenlere rica bulunarak israfı önlemek için evdeki kuru ekmekleri getirin ve hep beraber besleyelim diyorum. Çocukları ile birlikte gelen aileler de çok mutlu oluyorlar. Su maymunları Edirne’mizin bir simgesi oldular. Ben komut veriyorum ve verdiğim komutlara göre hareket ediyorlar. Bu güzellikleri paylaşıyoruz. Onlarla resmen konuşuyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN