Günlük bin 500 TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! 'İş arayan buraya gelsin'

Günlük bin 500 TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! 'İş arayan buraya gelsin'

Hatay'da depremlerin ardından başlayan yeniden inşada işçi sıkıntısı yaşanıyor. Kalıp ustalarının yevmiyeleri bin 500 TL'yi bulurken, ustalar işsiz kalanlara Hatay'a gelmeleri için çağrıda bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisiyle yerle bir olan Hatay'da, yeni binaların inşası tüm hızıyla devam ediyor. Yeni bir kentin inşası için başlatılan çalışmalarda, inşaat sektöründe işçi sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Yoğunluk yaşanan Hatay'da kalıp ustalarının yevmiyeleri ortalama bin 500 TL'yi bulmuş durumda. İnşaat ustalarının ve sektörün en büyük sorunu ise alttan yetişen çırak ve kalifiye eleman eksikliği. Ustalar, bu sıkıntının önüne geçmek için işsiz kalan ustalara Hatay'a gelmeleri için çağrıda bulunuyor.

assssss.jpg

KALIPÇININ YEVMİYESİ BİN 500 TL

Kalıp ustası Ahmet Turunç, işlerin oldukça yoğun olduğunu ve önümüzdeki 2 yıl boyunca yoğunluğun devam edeceğini tahmin ediyor. Ellerinden geldiğince Hatay'ı yeniden inşa etmeye çalıştıklarını söyleyen Turunç, işin ağır olduğunu ifade ederek bu sebeple rağbet görmediğini söyledi. Kalıpçının yevmiyesinin Hatay'da ortalama bin 500 TL olduğunu belirten Turunç, bu yoğunluğun 2 yıl kadar devam edeceğini söyledi.

'İŞ BULMAKTA SORUN YAŞAYANLAR GELEBİLİR'

Kalıp ustası Mecit Özçelik'te yevmiyelerin ortalama bin 500 TL'yi bulduğunu belirterek diğer illerde iş bulmakta sorun yaşayan vatandaşlara Hatay'a gelmeleri için çağrıda bulundu.

Depremin ardından Hatay'da fazla iş olduğunu ifade eden Özçelik, alttan yetişen eleman olmadığı için isteyenlerin diğer illerden gelip çalışabileceklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN