Güzelliğine aldanıp sakın koparmaya yeltenmeyin! Cezası ateş pahası: Bin pişman edebilir

Güzelliğine aldanıp sakın koparmaya yeltenmeyin! Cezası ateş pahası: Bin pişman edebilir

Baharın gelişiyle ülkenin çeşitli yerlerinde açan endemik bitkiler arasında o çiçek de eklendi. Güzelliğiyle görenleri büyüleyen o çiçeğin güzelliğine aldanıp sakın koparmaya yeltenmeyin! Koparanlara uygulanan ceza ateş pahası! Cezasını duyunca şok olacaksınız...

Tunceli'nin çetin kış mevsiminin ardından, karların erimesiyle birlikte ilçenin ovaları ve tarım arazileri, doğanın canlanmasıyla birlikte yeşilin çeşitli tonlarıyla boyandı. Yüksek kesimlerde hala karla kaplı alanlar bulunurken, bazı bölgeler ise çiğdem, nergis, sümbül, küre ve kar çiçekleriyle renk cümbüşüne dönüştü.

resim-2024-04-12-155348888.png

TERS LALEYİ KOPARMANIN CEZASI NE KADAR?

Özellikle Pulur Mahallesi'nde bir evin bahçesinde görülen "ağlayan gelin" olarak adlandırılan ters laleler, baharın gelişini müjdeleyen nadide çiçekler arasında yer alıyor. Kırmızı renkleriyle dikkat çeken ters laleler, görenlerin ilgisini üzerine çekiyor ve dünyanın en özel çiçekleri arasında yer alıyor.

Munzur ve Mercan dağlarının yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen lalelerin ömrü ise yaklaşık 15-20 gün arasında değişiyor. Yılın sadece 20 günü yaşayan bu özel çiçekleri koparmanın cezası 244 bin TL.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN