Haberi duyan Fransızlar o ilimize akın edecek! Böylesi Fransa’da yok, tam 120 yıllık

Haberi duyan Fransızlar o ilimize akın edecek! Böylesi Fransa’da yok, tam 120 yıllık

Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan ve Osmanlı döneminde inşa edilen 120 yıllık “Fransız evi”nin restorasyon projesi onaylandı. Bu tarihi yapı, termal tesisi işleten Fransız ailesi için yapılmış ve şimdi müze olarak hizmet verecek..

Yalova Termal Kaplıcaları İşletmesi’nde bulunan ve Kurşunlu Hamam gibi diğer yapıların yanında yer alan “Fransız evi”, kullanım dışı kalmıştı. İl Özel İdaresi, bu 120 yıllık sivil mimari örneğini koruma altına almak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarına başlayacak..

Yalova’nın önemli bir turizm bölgesi olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Fransız evinin restore edilerek kültürel mirasın ortaya çıkarılmasını ve turizm hayatına kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

img-1918.jpeg

Restorasyon projesi Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restorasyon için Yalova Termal Kaplıcaları İşletmesi ve Termal Belediyesi ile işbirliği yapılacak. Restorasyon tamamlandıktan sonra yapıya müze fonksiyonu da eklenebilir.

img-1919.jpeg

Restorasyon projesi kapsamında orijinal parçaların kullanılması ve aslına uygun bir çalışma yapılması planlanıyor. Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar da “Fransız evi”nin müzeye dönüştürülmesinin bölgeye katkı sağlayacağını belirtti ve aynı zamanda Roma döneminden kalma kalıntıların da sergileneceği bir çalışma yapılacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN