4 Akademisyen eyleme destek verdi: Hacettepe'den soruşturma

4 Akademisyen eyleme destek verdi: Hacettepe'den soruşturma

Hacettepe Üniversitesi, iki öğrencinin ölümünden sonra ‘Okumaya geldik, ölmeye değil!’ çağrısıyla eylem yapan öğrencilere destek veren 4 akademisyen ve 1 idari personele soruşturma açıldı.

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu olaydan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Elif İzzah Zamir intihar etti. İki öğrencinin ölümü üzerine üniversite öğrencileri ‘Okumaya Geldik. Ölmeye Değil!’ çağrısıyla eylem gerçekleştirdi. Açıklamaya katılan 4 akademisyen, 1 idari personele üniversite rektörlüğü tarafınca soruşturma açıldı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, iki öğrencinin ölümü sonrası ‘Okumaya geldik ölmeye Değil’ çağrısıyla eylem düzenleyen öğrencilere destek veren 4 akademisyen, 1 idari personel hakkında soruşturma açtı. Akademik personelin demokratik hakkını kullandığını belirten “Eğitim-Sen” “Halkın çıkarlarını üniversitede savunmanın, öğrencilerin “Yaşamak İstiyoruz” taleplerine sahip çıkmaktan geçtiğini biliyoruz; buna dayanarak, öğrencilerin hak taleplerini destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Edinilen bilgiye göre, açılan disiplin soruşturmasına gerekçe olarak ‘rektörlükten izinsiz eylem yapmak” gösterildi. Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Hacettepe İş Yeri Temsilciliği bu soruşturmaya karşı açıklama yaptı.

‘ÖNLEMLERİN HALA YETERSİZ KALDIĞINI GÖRÜYORUZ’

Öğrencilerin eyleminin ‘ülke halkının içinden geçtiği olağanüstü yoksulluk koşullarının üniversitelere yansımasının doğal bir sonucu’ olduğu belirtilen açıklamada, “Öğrencilerin içinden geçtiği yoksulluk koşulları maddi unsurların fazlaca ötesine geçmiş, depresyon ve intiharlara varan biçimler almıştır. Bugün hâlâ depresyona giren öğrencilerin, intihara meyilli olduklarını açıkça belirterek bölümlerine başvurduklarına dair duyumlar almaya devam etmekteyiz. Demokratik haklarını kullanan öğrencilerin hâlâ saldırı tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını, bu tehditleri sona erdirecek bir atmosferin oluşturulmasında yeterli adımların atılmadığını görüyoruz. Tüm bu basın açıklamalarının ardından geçen süre zarfında, yemekhanenin ve yurtların ucuzlatılmadığını; atıl durumdaki yemekhanenin kullanıma açılarak bezdirici kuyrukların önüne geçilmediğini; psikolojik olarak zor günler geçiren öğrencilerin tespitine ve tedavilerine ilişkin güçlü önlemlerin hâlâ yetersiz kaldığını görüyoruz” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN