Hakiki zeytinyağını anlamanın kolay yolu! Sıcak su testiyle deneyin, sahteyse hemen anlaşılıyor

Hakiki zeytinyağını anlamanın kolay yolu! Sıcak su testiyle deneyin, sahteyse hemen anlaşılıyor

Sahtesi en çok yapılan ürünler arasında yer alan zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamanın en kolay yolu bu şekilde oluyormuş. Birazcık sıcak su elinizdeki zeytinyağının gerçek olup olmadığını ortaya çıkarıyor. İşte sahte zeytinyağı testi…

Sağlıklı beslenmek için günümüzde pek çok kişi ayçiçek yağı yerine zeytinyağı tüketmektedir. Normal yağ oranla fiyatı daha fazla olan zeytinyağı sahtelerinin en fazla olduğu ürünler arasında yer alıyor. Sahtecilik vakaları her geçen gün artarken zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamanın püf noktaları da merak ediliyor. Günümüzde gerçek zeytinyağı adı altında piyasada pek çok farklı sahte ürün yapılırken bu ürünlerin insan sağlığını tehlikeye attığı da biliniyor. Uzmanlar zeytinyağı tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini açıklarken gerçek olup olmadığını anlamanın püf noktasını da verdi. İşte sahte zeytinyağı testi…

SAHTE ZEYTİNYAĞI ANLAMA TESTİ

Marketten, çarşıdan ya da pazardan aldığınız zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamak için bakacağınız ilk şey tadı ve kokusudur. Hakiki zeytinyağı genzinizi bir miktar yakmaktadır. Eğer zeytinyağının kokusu veya tadında anormal derecede acı, eksi bir tat bulunuyorsa bu ürünün sahte olduğunu gösterir.

sahte-zeytinyagi-anlama.jpg

Zeytinyağının sahte olup olmadığını anlamak için su testinden yararlanabilirsiniz. 1 bardak ılık suyun içerisine zeytinyağı dökerek gözlemlemeniz gerekiyor. Zeytinyağında baloncuklar oluşup su üstünde kalıyorsa bu zeytinyağının hakiki olduğunu gösterir. Fakat zeytinyağı baloncuk çıkartmadan dairesel bir şekilde kaldıysa ürününüz sahte demektir.

sahte-zeytinyagi-testi.jpg

Zeytinyağının gerçek olup olmadığını anlamak için derin dondurucudan yararlanabilirsiniz. Bir miktar zeytinyağını bir kap içerisine koyarak dondurucuya atınız. Dondurucu içindeki zeytinyağı donup kristalleşmeye başladıysa bu ürünün gerçek olduğunun göstergesidir. Bunun yanı sıra saf zeytinyağı yeşilimsi ve sarımtırak bir renge sahip olmalıdır. Şeffaf veya belirgin bir renk içermiyorsa bu ürünün sahte olabileceğini gösterir. Zeytinyağı alırken en güvenilir yerlerden almak ise oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN